Нискомолекулярният хепарин ще бъде . Зад мен са 150 шприци

...
Нискомолекулярният хепарин ще бъде . Зад мен са 150 шприци
Коментари Харесай

Ангелов увери: Няма недостиг на медикаменти, както в аптеките, така и в болниците

Нискомолекулярният хепарин ще бъде. Зад мен са 150 шприци от лекарството. Благодарение на тези количества, целият болничен пазар, във връзка с потребността на пациентите ще бъде удовлетворен. Всеки понеделник в аптечната мрежа за жители се отпускат по осъществени предварителни съглашения 2 000 опаковки, в които има по 6 шприци, нужни за всички жители, в това число и за бременните дами. Това разяснява министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов пред публицисти. С него беше и заместник-министърът Евгени Григоров.

" Искам да благодаря на изпълнителната организация по медикаментите, които работиха. Към сегашния миг няма дефицит на лекарства, както в страната, по този начин и в лечебните заведения. В рамките на няколко дни този нискомолекулярен хепарин ще тръгне по болничните звена ", добави той.

Днес у нас идват 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се ползва с други лекарства при лекуването на Covid-19. „ Така ще има за всеки един човек. Ремдесивир също има задоволително “, съобщи на днешното държавно съвещание министър председателят Бойко Борисов. Той разпореди всекидневно да се следи наличността на лекарствените артикули за лечението на пациентите с новия вирус, оповестиха от държавната пресслужба.

На съвещанието здравният министър Костадин Ангелов предложи да бъде създаден Координационен съвет за осъществяване на Националния проект за имунизиране против Covid-19. Координационният съвет ще дава отговор за организацията, логистиката и съхранението на всички ваксини, които България ще получи, както и ще дефинира предпочитаните групи за имунизация.

Придобиването на групов имунитет може да се случи единствено с имунизацията против COVID-19. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на съвещание на Комисията по опазването на здравето в Народното събрание.

" Правителството не е възложител по тези контракти. Възложител е Европейската комисия, която е опълномощена от името на България с решение на Народното събрание ", посочи той.

Комисията по опазването на здравето одобри решение за присъединяване в съглашението за предварителното закупуване на ваксини. По време на съвещанието стана ясно, че имунизациите могат да дойдат у нас преди клиничните им тествания да са завършили.

" Считам, че българските жители в лицето на народните представители би трябвало да получат цялата нужна информация от документите, с които ние разполагаме, с цел да можете да вземете осведомено решение дали дейностите които се подхващат, са верни, или не ", акцентира проф. Ангелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР