Ниските температури и студеното време не изплашиха десетки невръстни любители

...
Ниските температури и студеното време не изплашиха десетки невръстни любители
Коментари Харесай

Първи стъпки в бокса с Тервел Пулев

Ниските температури и студеното време не изплашиха десетки невръстни фенове на бокса, които получиха първия си урок в тежкия спорт не от кого да е, а от непобедения на професионалния кръг Тервел Пулев.

Той тренира с пловдивските деца в подножието на хълма Бунаджика. Най-нетърпелив за срещата беше 13-годишният Васил, който научи съществени правила в бокса от бронзовия медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 година



" Нямам самообладание! Очаквам го от няколко седмици ", вълнуваше се Васил.

" Разбираме какво сме за тях с погледа, с който ни гледат, с желанието в този леден ден да дойдат да спортуваме малко дружно ", не скри страстите си и Тервел.

Срещата с него донесе наслада освен на Васко, а и на едвам 5-годишния Макс, който също се вълнува от бокс и не пропуща мач на братята Пулеви.



" Влизаш в кръга с твоя живот. Вкарваш здравето си, вкарваш себе си. От тази позиция споделям, че е малко по-тежък спорт от другите ", сподели Тервел, който също е татко на две деца - Калоян и Аспарух, на дребните запалянковци, тръгнали по пътя му.



Компания на Пулев в самобитния открит урок правеха и част от участниците в предстоящата от пловдивчани боксова церемония вечер на 14 декември в зала " Колодрума ", както и именити български треньори като Михаил Таков, олимпийският вицешамион и международен отличник Александър Христов и създателят на един от най-старите клубове за бойни спортове в България - Красимир Гергинов.

Точно след седмица Тервел ще се изправи против Дешон Уебстър в спор за интернационалната купа в полутежка категория, версия Световна боксова асоциация (WBA).

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР