Ниските резултати от матурата по български език и литература, която

...
Ниските резултати от матурата по български език и литература, която
Коментари Харесай

Лошите резултати на матурата по български били статистически колебания

Ниските резултати от матурата по български език и литература, която е наложителна за довеждане докрай на приблизително обучение, не са наклонност, а статистическо съмнение. Това изясни министърът на образованието Красимир Вълчев в четвъртък пред бТВ.

Миналата седмица стана ясно, че резултатите от изпита по български език и литература след ХІІ клас тази година са най-ниските, откогато се организират наложителните зрелостни изпити. Още тогава от просветителното министерство разясниха, че това не е наклонност и не може да се прави съпоставяне сред обособените випуски, защото младежите и стратегиите били разнообразни.

" Резултатите не са доста по-различни от предходните години. Те не са индикатор за наклонност. Не сме си правили заблуда, че има усъвършенстване на обстановката. това по-скоро са естествени статистически съмнения ", разяснява министър Вълчев в четвъртък.

Той също изясни, че наблюденията на министерството са, че даже и след края на междинното обучение учениците се затрудняват да пишат и интерпретират текст.

Необичайно ниските резултати на матурата по британски, който е измежду предметите за втория наложителен зрелостен изпит, се дължат на това, че въпросите били по-трудни. Според Вълчев тази година оценките са по-скоро естествени. Средният резултат бил 4.50 - 5, а в предишни години 60-70 на 100 от зрелостниците имали отлични оценки, което било ненормално.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР