Ниските лихви по жилищните заеми “помогнаха” ипотечният дълг в САЩ

...
Ниските лихви по жилищните заеми “помогнаха” ипотечният дълг в САЩ
Коментари Харесай

Пик на жилищните заеми в САЩ


Ниските лихви по жилищните заеми “помогнаха” ипотечният дълг в Съединени американски щати да доближи невиждани висоти. Съвкупността на ипотечното обвързване на американските семейства доближи 13.86 трлн. USD. Само през второто тримесечие на 2019 година жителите дългат на комерсиалните банки заем в размер на 9.4 трлн. USD. Това е със 162 милиарда USD повече по отношение на първото тримесечие на настоящата година, сочат данните на Федералния запас. За съпоставяне последното тримесечие през, което е бил надхвърлен прагът от 9.3 трлн. USD дълг е бил в навечерието на рецесията, а точно през третото тримесечие на 2008 година

като цяло Обемът на ипотечно кредитиране регистрира растеж от 130 милиарда USD през първото тримесечие на настоящата година, достигайки равнище от 474 милиарда USD през второто тримесечие. Това е обвързвано с исторически ниските лихвени проценти по този тип заем. Американските в оптималната степен се пробват да се възползват от тях, като най-честата скица е рефинансиране.

В същото време делът на необслужваните ипотечни заеми продължава да понижава - 10.5% е делът на кредитополучателите, които са просрочили месечната си вноска с над 90 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР