Ниската избирателна активност е голям въпрос, защото особено последните ни

...
Ниската избирателна активност е голям въпрос, защото особено последните ни
Коментари Харесай

Румен Петков: Отровената атмосфера, която извира от НС прави „трудно достъпни“ урните за гласуване

„ Ниската изборна интензивност е огромен въпрос, тъй като изключително последните ни 7, 8, 9 са непредставителни. Непредставителни от позиция на това, че 60 % от българите не са отишли, а също така една сериозна група „ не ще никого от вас “, което също е доста показателно. Така, че въпросът, който задавате -парламентите бягат от него. В последна сметка нелегитимността на парламентите е една от аргументите, хората умишлено да решат да не вземат участие в избори. И в случай че приказваме за низък предел на изборна интензивност, аз мисля, че ние сме го достигнали “.

Това сподели в прес клуба на Българска телеграфна агенция в Плевен водачът на Политическа партия АБВ Румен Петков в отговор на въпрос на Дарик радио по отношение на все по-ниската изборна интензивност в България в последните години, и вероятността заевентуалновъвеждане на низък предел по повод легитимността на изборите.

„ Много е тежък въпросът, само че главната причина съгласно мен е в отровената атмосфера, която извира от Народното събрание, залива обществото и тя в действителност прави „ мъчно налични “ урните за гласоподаване “, сподели Петков.

Относно това, дали е допустимо съставянето на нов кабинет или още веднъж ще има изключителни парламентарни избори, Румен Петков сподели:

„ Зависи доколко е осъзната омразата към президента Радев. Мисля, че тя е едно главно сплотяващо звено. Тези, които в този момент дружно пишат Законодателна стратегия, в случай че преди месец ги бяхме затворили в една стая, щеше да има жертви в жива мощ. Няма друга мощ, която да ги събере в една стая! “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР