„Ниската избирателна активност е част от решението на целия ребус,

...
„Ниската избирателна активност е част от решението на целия ребус,
Коментари Харесай

Журналисти: Промяната наистина ще се случи

„ Ниската изборна интензивност е част от решението на целия ребус, защото в този момент излизат да гласоподават твърдите ядра и хората, които имат по-силни желания “, разяснява в ефира на bTV журналистът Петьо Цеков.

„ На процедура една пета от българите гласоподават, а останалите пасуват. Почти 4 милиона гласоподаватели избраха да си останат в къщи, те не откриха смисъл да отидат да гласоподават. Такава ниска изборна интензивност няма по какъв начин да не повлияе на резултатите. По-голямо обаче е желанието за смяна, то стартира предходната година и сега завършваме този цикъл, това е последният изстрел, който можем да дадем в интерес на демокрацията “, означи той.

„ Ако Румен Радев завоюва, това значи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са напълно отвън борда “, счита Явор Дачков. Според журналиста, за първи път от 20 години Движение за права и свободи няма да взе участие във властта – очевидно или прикрито. „ За разлика от предходните два опита смяната в действителност ще се случи, тъй като президента и държавното управление, което ще се образува, ще създадат един властови център, който да работи отвън заплахата ГЕРБ да се върне иззад ъгъла “, разяснява Дачков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР