Ниската избирателна активност беше свързана с факта, че и двамата

...
Ниската избирателна активност беше свързана с факта, че и двамата
Коментари Харесай

След балотажа: Равносметката от двата щаба за победата на Румен Радев

„ Ниската изборна интензивност беше обвързвана с обстоятелството, че и двамата претенденти получиха по един дребен бонус, който е равносилен. Реално съотношението в действителност не беше променено. Което значи, че към техните първични симпатизанти се прибавиха доста малко нова поддръжка ”. Така политологът проф. Румяна Коларова , която е представител на Инициативния комитет издигнал проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за кандидат-президентска двойка, разяснява резултата от балотажа.

По думите й обаче Анастас Герджиков е трансформирал целия жанр освен на предизборната акция, само че и на говоренето в България. „ В началото се говореше за изчегъртване. Това, за което всички приказват в този момент, е че би трябвало да има обединяване към общи цели ”, акцентира тя.

„ Професор Герджиков не съумя да пребори нещо, което е най-типичната характерност на популизма. За него е особено нещо, наречено отрицателна партийна идентификация. Хората не гласоподават за своя партия, а против тази, която ненавиждат ”, съобщи професор Коларова.

Ако сте чели Конституцията знаете, че пълномощията на президента са лимитирани и няма заплаха от централизация на власт ”. Така проф. Искра Баева , която е представител на Инициативния комитет издигнал Румен Радев и Илияна Йотова за кандидат-президентска двойка, разяснява резултата от балотажа.

По думите й при настоящото систематизиране на силите в Народното събрание няма опция за еднолична власт. „ Мисля, че това говорене демонстрира горчивината от загубата. Опитват се да ни обяснят какъв брой ужасно ще стане, само че резултатите са безапелационни ”, уточни тя по Нова телевизия.

По отношение на изборната интензивност Баева беше безапелационна, че: „ Малкият брой хора, отишли до изборните урни, се дължи не на президентските избори, а на парламентарните. Сега на балотажа е ниска изборната интензивност поради огромната разлика на първия тур ”.

Още от ПОЛИТИКА:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР