Нищо велико не е било постигнато без ентусиазъм“ - Ралф

...
Нищо велико не е било постигнато без ентусиазъм“ - Ралф
Коментари Харесай

Седемте правила на ентусиазма

„ Нищо велико не е било реализирано без възторг “ - Ралф Уолдо Емерсън

Ентусиазмът е едно от най-прекрасните усеща, които можем да изпитаме, когато силата вибрира на най-високо равнище в благозвучие с креативното ни ентусиазъм. Когато се усещаме въодушевени, ние сме изпълнени със мощ да реализираме нови цели по-смело и с повече убеденост.
Уоли Амос, интернационален мотивационен представител и създател, създава някои правила и насоки през годините, посредством които съумява да поддържа ентусиазма в живота си. Ето кои са седемте правила на ентусиазма съгласно него:

1. Никога не се противопоставяйте на нищо и на никого – позитивното отношение във всяка една обстановка оказва помощ да се усещаме по-пълноценни. Амос споделя: „ Във всяка обстановка, с която се сблъсквам, си задавам въпроса: „ Какво мога да направя, с цел да улесня работата на другия? " Какво мога да прибавя към този опит? Това ми оказва помощ да подкрепям другарски връзки с цялата галактика и мога да се усещам доброжелателен към всички, които срещам. “

2. Възползвайте се по най-хубавия метод от всяка обстановка – когато се възползвате от всеки миг, обстановка, другарство, по най-хубавия метод, търсейки позитивното и градивното, притегляте най-хубавото от всичко в живота.

3. Никога не се оплаквайте, не критикувайте и не осъждайте – сериозният разум има разрушителен резултат върху всичко, с което се занимавате. Оплакването в никакъв случай няма да поправи дадена обстановка, а колкото повече се оплаквате, толкоз по-лошо става, тъй като задържате мозъка си върху казуса и като че ли сте слепи за търсенето на решение.

4. Живейте в сегашното – с предишното е завършено – приемете го, а бъдещето към момента следва. Когато осъзнаете, че принадлежите само на сегашния миг и сте тъкмо тук и в този момент, с цел да ги изживеете, ще се почувствате и същински въодушевени.

5. Изберете щастието - имаме избор да бъдем щастливи, без значение от събитията. Не забравяйте, че да бъдете щастливи е единствено на едно решение разстояние, а непрекъснатият възторг е тъкмо зад ъгъла от щастието.

6. „ Всяко зло за положително “ - когато не получавате това, което желаете, вземете това, което можете да получите и го приемете за положително. Или с други думи, „ в случай че животът ви дава лимони, направете си лимонада “. Всяко прекарване ви приготвя за нещо и когато приемате тези прекарвания с възторг, това прави превъзмогването на компликациите по-леко.

7. Бъдете най-хубавото, което можете - когато даваме всичко от себе си, ние носим най-хубавото в нашия свят и ставаме по-добри, а вследствие на това, животът ни непрекъснато се обогатява и всичко се случва безпрепятствено, носейки ни задоволство.

“ Как да вкараме и поддържаме повече възторг в живота и работата си? ”

Всеки човек се стимулира по друг метод и се нуждае от избрани неща, с цел да се усеща добре, с цел да може да се оправя със отговорностите и отговорностите си. Въпреки това, всеки от нас може да стартира с някои дребни стъпки, с които да поддържа ентусиазма в всекидневието си и да го употребява като движеща мощ:

За да станете по-ентусиазирани, действайте по-ентусиазирано във всяка обстановка, даже в случай че в началото би трябвало да се преструвате, след време приповдигнатото възприятие ще се настани в дните ви и ще ви бъде по-лесно и прелестно да се справяте с всичко;

Определете задачите си и какво би трябвало да извършите, с цел да ги постигнете – може да звучи тривиално, само че когато имате явен проект в главата си и избрани съответни дребни стъпки, съпроводени с действителни дейности, нещата в действителност ще стартират да се случват;

Не се задълбочавайте в отрицателното - не мислете за минали неточности, извадете ги от мозъка си и спрете да се притеснявате за нещата, които не можете да промените;

Съсредоточете се върху хубавите моменти – тези, които трансформират по някакъв метод даден аспект от живота ви към по-добро, които ви карат да се усмихнете на себе си, да се почувствате специални;

Направете лист с нещата, които ви вършат щастливи и за които сте признателни от сърце;

Търсете компанията на положителни хора, заредени с възторг и сила и избягвайте тези, които ви потискат и натоварват;

Засилете енергийните си равнища – доста по-лесно ще бъде да сте въодушевени, в случай че имате сила и се чувствате добре както физически, по този начин и прочувствено. Спортувайте, хранете се добре, четете хубави книги, наслаждавайте се на хубостта на природата.

Не забравяйте, че вие сте тези, които избирате по какъв начин да гледате на света и случванията към вас, с кого да поддържате връзка и на какво да посвещавате времето си. Бъдете отворени към измененията, усмихвайте макар дребните спънки по пътя към мечтаните цели и правете най-хубавото, на което сте способни. Не забравяйте да отдавате нужното внимание и почитание към всеки дребен прогрес, който вършиме. Показателни са думите на огромния американски инженер и бизнесмен Хенри Форд: „ Можете да извършите всичко, в случай че имате възторг. Ентусиазмът е съставката, която прави очакванията ви да се повдигнат до звездите. С него има достижение. Без него има единствено опрощение. “
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР