Нищо страшно и дори неприятно няма, но не е хубаво

...
Нищо страшно и дори неприятно няма, но не е хубаво
Коментари Харесай

Нищо страшно в централата на БФС, само неприятно

" Нищо ужасно и даже неприятно няма, само че не е хубаво това, което се претърпява сега. " В това увери изпълнителният шеф на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов на брифинг в централата на Футболния съюз.

Брифингът бе даден по време на продължаващата и сега акция, обвързвана с съмнения за злоупотреби при наемане на подготвителни и спортни бази.

Малко повече от час преди началото на оповестената авансово конференция, в БФС получили определение от Софийски областен съд, с което е обещано единодушие във футболния съюз да се извършат инспекции по наличност на документи, изясни Попов.

Все още контролните органи приготвят нужните документи.

В БФС като организация работят доста млади и интелигентни, отдадени на футбола хора. Всички събития се отразяват неподходящо върху тяхната душeвност, призна обаче Попов.

Разследването се води от " Икономическа полиция " от няколко месеца. Полиция има и в офиса на БФС в центъра на София.

Борислав Попов напомни програмата за развиване на детския футбол, която по думите му съществува от повече от 15 години. Това е активност, която не се отнася единствено за футболни клубове, а за всички детски български клубове, които изявяват предпочитание да вземат участие. " Футболът е игра, която построява позитивни страсти и възпитава положителни качества ", означи Попов.

Всички подписани контракти за екипи за децата са регистрирани пред Министерството на спорта, а БФС получават протокол за доклад на активността. Към сегашния миг за сключването на контракти и приемането на доставката компанията е настояща, записана по българските закони и със седалище в България.

Изпълнителният шеф на БФС съобщи, че е цинично да се счита, че хората, които работят в БФС няма да създадат нещо позитивно за децата.

" Не мога да приема манипулативни изказвания извадени от подтекста, с които се внушават недобронамерени практики в БФС във връзка с децата ", разгласи Борислав Попов.

По думите му децата заслужават най-хубавото. " Отговорно се отнасяме към този сегмент от футбола. Към всички подписани контракти попадат условията и цената, която е платена е пазарната цена все още на доставката ", изясни Попов.

По отношение на подготвителните стадиони в Черноморец, Борислав Попов посочи, че всеки контракт има име и наличие. Договорът за прилагане на стадиона на Черноморец е за отдаване чартърен на 3 подготвителни терена на тимовете, взели участие в Евро2015.

Тези тимове заслужават най-хубавото, тъй като са националните тимове на другите страни, означи изпълнителният шеф на БФС.

По думите му договорът за стадиона включва наемането на терените на Черноморец, на който са извършени над 100 тренировки. Тренировката включва с изключение на използването на подготвителния терен, зареждането на съблекалнята и всички консумативи.

От БФС се похвалиха, че имат и висока оценка от УЕФА за трите подготвителни терена.

От своя страна Емил Костадинов съобщи, че е афектиран от това, което се написа в медиите. Отправяли се обвинявания, които нямат нищо. " Ако има някои сбъркал по пътя, да си понесе отговорностите, само че една медия да хвърля тиня върху нас няма да стане. Ще се борим до дъно, тъй като никой от нас не е направил нищо неверно ", посочи Костадинов.

Припомняме, на 15 октомври беше предходното навлизане на полицията в централата на БФС.

В деня, когато полиция и жандармерия нахлуха в постройката на БФС през октомври, ръководителят на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, откакто тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов след мача против Англия.

Позицията му е разследване от създалото се напрежение в последните дни и най-много поради държанието на футболни ентусиасти по време на мач на стадион " Васил Левски ", при който България падна с 6-0 от Англия и влезе в международните медии с расистки осъществявания от страна на агитките.

Малко по-късно излезе информация от медийния шеф на БФС Христо Запрянов, която гласеше, че Михайлов е отказал да подаде оставка

На 8 юли министър председателят Бойко Борисов свика среща със притежателите на огромните тимове в Министерския съвет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР