Нищо по-хубаво няма в Европейския съюз от това държавите-членки да

...
Нищо по-хубаво няма в Европейския съюз от това държавите-членки да
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Важно е тази година да имаме интерконектор, по който да тече втечнен газ от различни източници

Нищо по-хубаво няма в Европейския съюз от това държавите-членки да показват другарство, непосредственост, да съединяват своите енергийните системи, пътни връзки, да си сътрудничат в региона на екология, защитата, сигурността. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на взаимните изказвания с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис в Александруполис. Премиерът посочи доброжелателните и другарски връзки сред България и Гърция. Борисов насочи поздрави към гръцкия министър председател и от името на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която също по този начин е поздравила България за макроикономическата непоклатимост.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи партньорството на България и Гърция в енергийната сфера. Премиерът подсети, че страната ни е вложила средства и е станала съучастник на държавната енергийна компания на Гърция в терминала за полутечен газ. Борисов добави също по този начин, че е значимо тази година, в период, да имаме интерконектор, по който да тече полутечен газ от разнообразни източници. „ Паралелно вършим и Балкански поток. Той е значим, тъй като България, с изключение на като клиент на полутечен газ, като основна точка за Гърция, оста юг-север, дава опция на този терминал да придвижва газ през България и да диверисифицира Сърбия, Унгария, Австрия. Ние с сътрудниците от Гърция вършим газови автомагистрали. Тръбите са там, строи се “, безапелационен беше министър председателят Борисов. Българският министър-председател подчертава върху геостратегическото значение на оста юг-север.

Според премиера Бойко Борисов е належащо да се даде подтик на развиването на съдействието сред България и Гърция във връзка с бизнеса и туризма. По думите му, в областта на защитата и сигурността в бъдеще може да се мисли и за общ еър полисинг. „ БГ към този момент 4 година имаме нулева миграция “, означи още министър председателят и добави, че с ограниченията, които гръцката страна е взела, успокоява целия район. „ С сътрудниците от турските гранични управляващи също работим извънредно добре и интензивно “, сподели още българският министър-председател. Борисов добави, че откриването на ново Граничен контролно-пропусквателен пункт е добре за нашите междусъседски връзки с Гърция. „ Подкрепяме при съблюдаване на поетите задължения и Република Северна Македония, и Албания, само че да съблюдават уговорките си, които са поели и към Гърция, и към България “, съобщи в умозаключение министър председателят Борисов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР