Нищо особено не се случва с летище Пловдив“, съобщи Дойчин

...
Нищо особено не се случва с летище Пловдив“, съобщи Дойчин
Коментари Харесай

Какво се случва с летище „Пловдив“?

Нищо изключително не се случва с летище „ Пловдив “, заяви Дойчин Ангелов, който още веднъж заема длъжността изпълнителен шеф на мястото на досегашния шеф Красимир Пешев.
„ Това е просто преразпределение, само че най-важното е, че от състезанието тримата, които бяхме в Съвета на шефовете, си оставаме същите. Това значи, че сме получили добра оценка за работата, която сме правили.
Към момента към този момент разпределението е ясно – аз заемам позицията на изпълнителен шеф, другият сътрудник – Тодор Шопов е ръководител на Съвета на шефовете, а досегашният шеф си остава член на Съвета.
Управленският екип е същият, а това е симптом на добра оценка на принципала, че сме правили добра работа до момента. Нищо съществено ново няма да се случи. Ние продължаваме да реализираме същата политика, която като мениджърски екип сме правили до момента “, сподели Дойчин Ангелов.
Екипът продължава да работи за увеличение на дестинациите към Англия, Испания, Италия и Германия.
По отношение на Турция – към този момент има договаряния за възобновяване на линията за Истанбул, която предходната година спря. Текат диалози за възобновяване й, както и за нови. С огромна възможност това ще е Измир.
„ Това са главните направления, по които се работи сега. Няма да се уморя да споделям, че залог и поръчител за случването на тези благоприятни условия е Фондът за развиване на летище Пловдив “, добави Ангелов.
Той уточни, че във вторник община Садово е гласувала на Общински съвет вноската си за фонда. Очаква се това да се случи с останалите седем общини, които членуват във Фонда. Още 4-5 нови общини са декларирали включването си към Фонда – Брезово, Кричим, Перущица, Съединение и Чирпан.
Чартърите сега от Белфаст вървят доста добре, с доста добра натовареност на полетите. Същевременно новият полет, който е сезонна постоянна линия до Манчестър, също върви добре. Пътуват доста туристи, похвали се още Дойчин Ангелов.
„ Още през цялото време видяхме, че има доста туристи за Пампорово и за зимните курорти, и те се усилват. За чартърите от Турция също са свързани със зимния туризъм и също вървят доста добре “.
Дойчин Ангелов сподели още, че шатъл връзката, с която летище „ Пловдив “ е обвързвано с регионалния град от юни 2022 година, е тази, която сега транспортира пасажерите към града и към летището. Работи се и за обезпечаване на различен превоз във времето, само че това към момента не е реалност. За някаква постоянна социална линия е въпрос, който би трябвало да бъде решен от две-три общини, като Пловдив и „ Родопи “.
Летището няма съответен контракт с избрана таксиметрова компания, само че има съглашение за съдействие с няколко компании без ограничаване.
„ Още в самото начало обявихме, че сме подготвени за Шенген. Направихме някакви дребни неща, които са въпрос на вътрешна организация. Отдавна имаме цялостна подготвеност за действието на летището за влизането в Шенген. Летището още при проектирането си е направено по този начин, че да има опция за делене на потоците “, изясни още новият изпълнителен шеф на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР