Нищо няма да излезе от поредната им революцийка - знаят

...
Нищо няма да излезе от поредната им революцийка - знаят
Коментари Харесай

Ревизия с димки и бенгалски огън

Нищо няма да излезе от следващата им революцийка - знаят си го добре, само че ще си изиграят представлението. Знаят си също по този начин, че към този момент даже нямат аудитория – задоволително наивна, с цел да я баламосват, само че и това не ги интересува. Открай време те играят за пред себе си. Е, и донейде за медиите, които пък от толкоз дълго време се вършат на наивни, та най-после си станаха и наивни.
Блеят като овце, като им свирнат - и толкоз.

Сега пък ще вършат проверка на Приватизацията - от 10 години и гаргите знаят, че тя е крадлива, подправена, нахално-безсрамна, унизителна за народеца и прочие Но те ще си я ревизират. Една ревизийка и по този начин щели да приключат и Прехода – тъкмо по този начин се показаха. Казваш, какъв брой лъжовен е той, какъв брой е граблив и го приключваш. А след това – какво?

Ще си легнат под един юрган – крадците и ревизорите, това ли следва? Че те и в този момент са си там.

Театрото е нагласено, функциите в него са жалко написани. Едните ще ядат цървулите на Костов, другите - на Нинова, тя пък на мутрите, тъй като те били създали Прехода. Не я питат обаче, кого съответно има поради. Луканов ли е мутра, приспособенците от късното Съюз на демократичните сили ли, които му пригласяха, са мутри, кои тъкмо? Да не излезе на следващия ден, че братя Илиеви са създали Прехода или пък Илия Павлов.

Голямата им проверка отново ще опре до дребните закачки и ще завърши като бенгалска свещичка – доста искри, обаче студени. На този огън бедняците няма да могат да сгреят най-малко ръцете си.
За душите им да не приказваме.

Ще освежат революционните си напъни и с някои "новини ", нищо, че те от дълго време са превтасали: тия дни „ разкрили “, че висшата номенклатура на Комунистическата партия преди време получавала месечно по 900 лв. за храна. 12 души по 900 лв. - вадете сметалата и ще видите, че това прави повече от „ Кремиковци “. Пак смрадлива димка, тъй като тия неща са известни още от края на 1989-а година. Едните ще преравят гроба на соца, другите - гроба на Прехода. Политическа мастурбация, самозадоволяване с идиотщини.

Има обаче едно просто решение, което ненапълно може да резервира достойнството им. Няколко счетоводители ще им свършат работата: би трябвало единствено да опишат покупко-продажбите от времето на Големия Грабеж - кой какво е купил, на каква цена и какво се е случило по-късно с купеното. Само толкоз. Просто, само че и ефикасно.
Няма потребност от огромни лафове. Тогава ще стане ясно, че даже и „ Кремиковци “ не е шедьовърът на Грабежа, има други осъществявания, които са надалеч по- въодушевяващи. Не се желае доста от Ревизорите - никакъв подвиг, единствено един лист, без обети за честност към простолюдието.

Но и това няма да създадат. Ще предпочетат да газят в калта, да се окалят взаимно - само че няма да създадат даже този лист. Защото ще стане ясно, какви мижави хорица са направили Грабежа, какви формени тъпанари са били те - по какъв начин са прозрели обаче, че никакво отмъщение няма да има за тях, че до момента в който свят светува българските политици ще вършат революции единствено на думи, че плямпането е същинската им буря.

Тия дни Прокопиев, един от черните принцове на Големия Грабеж, изплакал, че около делото, в което е обвиняем, ще му запорират имуществото, в това число и вестничетата. Изплакал – и ни доставил нов образец за безсрамие. Защото Грабежът има за неотменна линия и нахалството: та нали това е същият човек, който преди няколко години заложи поради някакъв дълг и публицистичната политика на вестничетата си! И по този начин напряко изкорми визията за медиен морал.

А след този срам стартира да получава великодушни дарения от фондация „ Америка за България “. Залагаш публицистичната си политика – все едно, че е вагон с развалено кьопоолу – казваш на публиката, че тя не е плод на хрумвания и самостоятелност – и те възнаграждават поради това.

Водевилът с приватизацията, който Сектата продуцира тия дни, има и друга цел, надалеч по-важна: да се прикрие истината за анимализирането на огромна част от Народа. Милиони хора през днешния ден оцеляват безусловно по някакъв чудодеен метод. С кьорфишеци желаят да затулят позорните данни: близо 30 % от българите получават приходи под 314 лв., т.е. над 2 милиона души в страната живеят под линията на бедността и на границата на мизерията. А 75% от популацията се лишава от витално значими неща.

На тия хора ли ще им покажете резултатите от проверката на Грабежа? Та те от дълго време са наясно с тях, те са изстрадали с живота си Грабежа, трансформирали са се в голтаци и около него.

Най-позорното обаче е друго. Дори да не се беше случил Грабежът, крайните резултати отново щяха да бъдат същите, даже нищо да не беше разпродадено. Нямаше кой да ръководи стопанството.
Новите хуни нямаха качества за това, те си бяха едни безразсъдни случайници, а получиха на тепсия цяла страна. Започнаха да разпродават, тъй като не знаеха по какъв начин да се оправят с нея, нямаха инстинкт на същински стопани, бяха малоформатни хора, уплашени от огромните очаквания, които Народът им разпореждаше. Съграждането беше освен отвън опциите им, само че и отвън манталитета им.

Днес пък могат да построяват отгоре-отгоре, само че с непознати, дарени пари. Ако приватизацията е едно непоносимо безредие, част от днешните планове също отблъскват с безсмислието си. Спомнете си единствено изцяло ненужните игрища, издигнати в пусти села, с единствената цел да се усвоят някакви парички.

Преди няколко седмици научихме, че ще хвърлят към 600 милиона лв. за нова база на образованието. Хубаво. Но те въобще няма да трансформират Духът му, който е в тъпо положение.
Учениците ще не престават да пребиват учителите си, това занапред стартира – само че в нови здания.
Други старания са нужни, с цел да се въздигне още веднъж Духа на образованието, който е очевидно прекършен.
Но това въздигане не носи комисиони.

Кеворк Кеворкян

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР