Нищо не застрашава чуждестранните дипломати в Беларус, включително тези от

...
Нищо не застрашава чуждестранните дипломати в Беларус, включително тези от
Коментари Харесай

Беларус недоумява защо Вашингтон изтегля дипломати - бил по-безопасна страна от САЩ

Нищо не заплашва задграничните дипломати в Беларус, в това число тези от Съединените щати. Това увери представителят на беларуското външно министерство Анатолий Глаз, представен от " Спутник ".

Часове по-рано Държавният департамент на Съединени американски щати разпореди изтеглянето от страната на фамилиите на чиновниците си там, на фона на  " необикновената и тревожна военна интензивност " на Русия в непосредственост до границата с Украйна. Вашингтон предложи на своите жители да вземат тази обстановка поради, в случай че са в Беларус или имат намерение да пътуват до страната.

" Беларус не е първата страна, където се промени методът на работа на американските институции в чужбина. Вземането на сходни решения е право на Съединени американски щати и ние го посрещаме умерено. Ще продължим да изпълняваме всички свои отговорности да пазиме дипломатическите задачи ", съобщи Глаз.

" Нито американските, нито който и да е различен посланик са застрашени тук (в Беларус - бел.ред.). Според редица проучвания Беларус е доста по-безопасна и гостоприемна страна от Съединени американски щати ", посочи още той.

По негови думи " животът демонстрира, че американската страна не владее обстановката в нашия регион и в последно време взима решения, които са доста надалеч от действителността и без никаква сериозна и справедлива преценка на същинското положение на нещата. Те се основават на чисто политически подбуди и на желанието изкуствено да се изостри обстановката в техен интерес, да провокират нервност ".

Говорителят на беларуското Министерство на външните работи уточни, че вчерашната самодейност на дипломацията на Съединени американски щати да свика среща на Съвета за сигурност на ООН е била  " изцяло неоснователна " и е целяла " да се вдигне звук "  и да се създадат някои " смешни изказвания, които не се основават на никакви обстоятелства ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР