Нищо не се случва в образованието през последната една година.

...
Нищо не се случва в образованието през последната една година.
Коментари Харесай

Диян Стаматов: Нищо не се случва в образованието през последната една година

Нищо не се случва в образованието през последната една година. Причината е, че всеки един длъжностен кабинет има дребен мандат и няма опцията да трансформира. Това сподели за Нова телевизия шефът на 119 - то учебно заведение в София Диян Стаматов.

„ Причините са сложни и една от тях е пандемията от COVID-19. Условията в страната са разнообразни. Нарушава се равния достъп до обучение. Средата, в която са учениците допускат по-трудна досегаемост ", добави Диян Стаматов.

Директорът сподели, че са положени старания за смяна на хонорари на учителите и за STEM -центрове в учебните заведения: „ Кабинети по биология, химия, математика, физика има в дребна част от учебните заведения. "

„ Липсата на някои от трите фактора води до частни уроци. Добрата и мощна конкуренция, която води до нуждата от реализиране на доста по-добри резултати постоянно е обвързвана с спомагателна подготовка ", добави Диян Стаматов.

Стаматов съобщи, че това което би трябвало да се направи в образованието е понижаване на административната тежест върху учителите, олекотяване на образователните стратегии на учениците и основаване на нови материални, положителни условия.

„ Липсата на устойчиво политическо ръководство води до невъзможността да се вземат дълготрайни, съществени, перспективни решения ", разяснява Диян Стаматов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР