Нищо не съм приватизирал в живота си и не съм

...
Нищо не съм приватизирал в живота си и не съм
Коментари Харесай

Д-р Константин Тренчев с нова доза скандални разкрития за Иван Костов

Нищо не съм приватизирал в живота си и не съм взимал заеми. Това съобщи пред Нова телевизия дългогодишният синдикален водач и създател на КТ „ Подкрепа” доктор Константин Тренчев.

„ Още 1990 година на кръглата маса в Съюз на демократичните сили търсехме специалисти. Тогава така наречен Венци Коня (Венцислав Димитров) отнякъде домъкна Костов като специалист. Първата работа, която Иван е попитал, е какъв брой е хонорарът. Ние не можехме да дадем никакви възнаграждения. Като разбра, че няма да получи хонорар от Съюз на демократичните сили, отиде от другата страна на масата, в българските професионални съюзи”, съобщи Тренчев.

„ 1992 Г. излязохме с декларация, че не би трябвало да се позволяват Костов и Пушкаров в държавното управление. Считахме, че Съюз на демократичните сили не би трябвало да комуникира с такива хора. Костов стана член на Съюз на демократичните сили, малко преди да го изберат за член на партията. Дотогава се води експерт”, добави дългогодишният синдикален водач.

„ Така или другояче стана министър и резултатите са ясни”, сподели още той.

„ Много са приватизационните покупко-продажби. Има положителни – на западни корпорации, които пристигнаха, взеха фабрики... Намалиха хората като личен състав, само че предприятията работят, имат заплати. Има и сполучливи покупко-продажби, зад които стоят български компании. Всичко останало е погром”, заключи той.

„ Когато си водач на нещо и членовете ти дойдат и кажат, че съответният шеф болшевик източва предприятието, нямаме различен избор с изключение на да отидем до министъра и да настояваме той да бъде отхвърлен и сменен от различен. Дори се отиваше с оптимално количество документи и доказателства за това нещо”, изясни Тренчев активността на синдикатите по това време.

„ Прокопиев съвсем ликвидира синдикатите в „ Каолин””, сподели още той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР