Нищо не налага нова Конституция. Смисълът е тупане на топка

...
Нищо не налага нова Конституция. Смисълът е тупане на топка
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Проектът на ГЕРБ за конституция е нескопосан

Нищо не постанова нова Конституция. Смисълът е туптене на топка и мятане на прахуляк в очите.Този план е неблаговиден, имаше и граматически неточности. Става дума за Народното събрание на България, за Народното събрание. Това съобщи юристът проф. Огнян Герджиков, някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен длъжностен министър председател пред бТВ.

България няма потребност от нова Конституция. Какви съществени промени се замислят, че да има нова Конституция. Не мога да го смеля като правист, сподели още някогашният министър председател.

Принос в парламетарната процедура е чернова да се внася в деловодство на Народното събрание. Това ме огорчава. Как си разрешават да работят по този аматьорски метод. Да не приказваме за наличието, уточни Герджиков.

Представяте ли си, че от тези 120 души, 31 може да одобряват закони. Това са рискови неща за страната. Би могло да се мисли за редукция, само че нова не е положително решение счита той

Защо се реже пълномощие на президента за назначение с укази, те така и така не са доста, разяснява още той.

Смятате ли, че всички които са подписали плана за Конституция са я чели? И те като Марешки, за какво се учудвате?, отговори той с въпрос на въпрос, че зам.-председател на Народното събрание не е чел плана на конституция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР