Нищо не може да откаже пловдивчани от скъпи пътешествия, а

...
Нищо не може да откаже пловдивчани от скъпи пътешествия, а
Коментари Харесай

Не си знаят парите! Богати нашенци потънаха в хиперлукс далеч от криза и война

Нищо не може да откаже пловдивчани от скъпи пътешествия, а в този сезон шлагер са екзотичните дестинации, твърди известната туроператорка Анка Димова. Тя и сътрудниците й не смогват да провеждат групи за Доминикана, Египет, Дубай, Кения, Занзибар.

" Народът се отърси от 2-годишните ограничавания и сега топлите места притеглят като магнит феновете на първокласните почивки ", споделя Димова. Близки дестинации като Гърция и Турция съвсем са загърбени, тъй като са до болежка познати. А и в този момент не е сезонът за южните ни съседки.

" Е, който обича бузуки и морска храна, не пропуща Гърция. За Великден при всички положения ще има групи ", прецизира Димова. Разбира се, екзотичните курорти не са по всеки джоб, само че клиенти има задоволително. Това били най-вече рентиери и хора с бизнес, които разполагат с задоволително средства и желаят да си ги харчат на хубави места.

По думите на Димова пловдивчани неотдавна резервирали къща за 18 000 евро в Доминикана. Наели я за 10 дни на брега, а обзавеждането й било като в приказките. " Хиперлукс, разтривки, всевъзможни екстри и хвърчене с делтапланер ", разказва Димова.

И прецизира, че Доминикана не е недостъпна дестинация. Хора с по-скромни благоприятни условия също можели да си разрешат отмора на райското кътче. Най-евтиният пакет е 2400 лв., а другите били по 6000 и по 8000 лв. и дори нагоре. По думите на известната туроператорка хората са отворили портфейлите и си пилеели парите, както сметнат за добре. " Дубай също доста мощно се търси, може би поради Експото, само че и цената си коства. За 1400 лв. получаваш разкош ", разяснява Димова.

Мнозина желали да се потопят в друга атмосфера. " Египет го изкъртиха. 4-5 организации го предлагаме и чартърите са цялостни ", твърди туроператорката. Освен поради пирамидите - едно от Седемте чудеса на света, пловдивчани държали да отсядат в първокласните курорти " Шарм ел шейх " и " Марса Алам ". Едноседмичната отмора в най-скъпия хотел " Риксос " излизала 3000 лв..

Иначе тези, които са избрали 3 и 4 звезди, плащали към 1000 лв.. " Водата в Червено море става за къпане - 24 градуса е ", твърди Димова, която преди дни се завърна оттова с огромна група. Казва, че съветските туристи надували цените на пакетите. Тунис също бил настоящ. " Плажът е бял като брашно, все едно си на Малдивите. Аз съм очарована ", изяснява Димова. Хора, които са били на отмора там през лятото, споделят, че Средиземно море е хладно.

Занзибар продължавал да е настоящ и пловдивчани го предпочитали. Записванията за отмора потеглят от 3500 и стигат до 6000 лв., написа " 24 часа ". А тези, които се интересуват от екзотични животни, се насочвали към Кения. " Гледам, че много хора се записват. Не ги плаши нито рецесия, нито инфлация ", сочат наблюденията на пловдивската туроператорка. Някъде претендирали документи, само че на множеството места отпаднали. Нещата вървели към разформироване на ограниченията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР