Нищо не може да откаже администрацията на президента на САЩ

...
Нищо не може да откаже администрацията на президента на САЩ
Коментари Харесай

Нищо не може да ни откаже да помагаме на Украйна, заяви Държавният департамент на САЩ

Нищо не може да откаже администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън от това да продължи да поддържа Украйна. Това сподели представителят на Държавния депратамент Нед Прайс.

По-рано през днешния ден стана ясно, че Москва е изпратила до Вашингтон дипломатическа нота, с която предизвестява, че доставките от Съединени американски щати и НАТО на " най-чувствителни " въоръжения за Украйна, наливат " масло в огъня " на войната и могат да провокират " непредсказуеми последствия ". Нотата е изпратена откакто стана ясно, че Джо Байдън е одобрил пакет с военна помощ за Украйна в размер на $800 млн. $.

На конференция през днешния ден представителят на Държавния департамент бе запитан за въздействието на дипломатическия демарш върху позицията на Съединени американски щати. В отговор Прайс сподели, че Вашингтон ще продъжли да поддържа Украйна, която от 24 февруари е обект на съветско нахлуване.

Нед Прайс добави, че Кремъл не трябва да се учудва на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна, тъй като това са задължения, които администрацията на Байдън съобщи още преди съветското настъпление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР