Нищо не ме притеснява“. Това заяви бившият министър на енергетиката

...
Нищо не ме притеснява“. Това заяви бившият министър на енергетиката
Коментари Харесай

Р. Овч. за Магнитски“: Нищо не ме притеснява!

„ Нищо не ме тормози “. Това съобщи някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров пред публицисти преди началото на съвещанието на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия в отговор на въпрос по отношение на включването му в листата " Магнитски ".

Овчаров не обели и дума за информацията от Съединени американски щати, че е взел 5 милиона евро комисионни като енергиен министър.

" Ако имам нещо да ви кажа, ще ви извикам и ще ви кажа. Сега, в случай че обичате ме освободете ", съобщи той.

Вчера Съединени американски щати, в съгласуваност с Англия, оповестиха, че подхващат дейности за противопоставяне на систематичната корупция в България, като постановат наказания против петима някогашни държавни чиновници и пет юридически лица от България поради корупционни дейности, довели до противозаконни персонални облаги, подкопаване на демократичните институции в страната и усилване на нездравословната ѝ взаимозависимост от съветските енергийни източници.

Иначе 50-ият Конгрес на Българска социалистическа партия стартира напрегнато. Охраната не пусна Кирил Добрев да влезе в зала 3 на НДК, макар че съдът го върна като член на партията и на Националния съвет.

" Разбрахме, че Българска социалистическа партия не почита решенията на съда, и в този момент към този момент кара по партийните правила, които се оказван над държавните ", разяснява Добрев и зададе реторичен въпрос " за какво не се почитат решенията на общинските конференции ".

" Снимката ми е раздадена на защитата и не мога да вляза, макар че конференцията на Нови пазар удостовери моето участие. Мина и една година от наказването, имам и 2 правосъдни решения. Явно г-жата от Мизия няма предпочитание да ме види на Конгреса ", добави Добрев.

От Конгреса отсъства и различен, чието участие беше възобновено по правосъден път - Калоян Паргов. Той обаче беше осъден по-рано от управлението и поради това, че не е изтекла повече от година от глобата му, няма да може да влезе в залата.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не влезе през основния вход и по този начин публицистите не можаха да чуят коментара й за глобите по закона " Магнитски ", наложени против Румен Овчаров.

Така единственото мнение пристигна от Кирил Добрев, който беше сбит: " Това е сага, която се развива близо 17 година Истината излезе нескрито. Двойката Нинова - Овчаров ще финишира, както финишира Овчаров ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР