Нищо не е по-силно от мъничка надежда, която не се

...
Нищо не е по-силно от мъничка надежда, която не се
Коментари Харесай

Време за четене: „Книга на утехата“ е прегръдката, от която всички се нуждаем

Нищо не е по-силно от мъничка вяра, която не се отхвърля.

Сред първите заглавия на издателство Locus за 2022 година от Мат Хейг . Този алманах от дребни островчета вяра събира в себе си истории и утешения, които ни оказват помощ да забележим себе си и света по нов метод.

Смесицата от философия, спомен и саморефлексия на Мат Хейг стъпва на мъдростта на философите и на хора, достигнали до нас през историята – от Марк Аврелий през Нели Блай и Емили Дикинсън до Джеймс Болдуин.

С тази прегръдка във формата на книга създателят на бестселъра „ Причините да останеш жив “ придава нов смисъл на книгите за самопомощ.

Това е четивото, към което да посегнете, когато имате потребност от другарски съвет, от утехата на прегръдката, от увещание, че вярата идва от непредвидени места или просто с цел да оцените обърканото знамение на това да бъдеш жив.

„ Простотата е висша форма на изисканост “, споделя Леонардо да Винчи. В този смисъл „ Книга на утехата “ е книга на пречистените утешения, на „ дребните островчета вяра “, които ни оказват помощ да забележим себе си и света по нов метод. Сега повече от всеки път имаме потребност от нея - посред подбудената от новините тревога на обезумяла ера, само че обрисувана посредством антични философии, истории за оцеляване, наблюдения универсални проблеми. Книга, която ще се чете и след 100 години.

Мат Хейг е създател на бестселърите „ Причините да останеш жив “ и шест романа , в това число „ Как да спрем времето “ и „ Кланът Радли “. Пише и книги за деца. Във Англия са продадени над 1 милион екземпляра от неговите книги, преведен е на повече от 40 езика. В „ Книга за утехата “ писателят за следващ път разрушава клишетата, като излиза от чистия автобиографичен терен и навлиза в своя лична комбинация от богата философия и личностно развиване.

„ Хейг е един от най-важните писатели на нашето време. “ – Доли Алдъртън

„ Мат Хейг има емпатия за положението на индивида, за тъмното и светлото в него и употребява цялата палитра, с цел да сътвори прелестните си истории. “ – Нийл Геймън

„ Мат Хейг употребява думите като отварачка за консерви. Ние сме консервите. “ – Джанет Уинтърсън

„ Хейг е един от най-вдъхновяващите известни създатели за психологичното здраве на нашето време. “ – Independent

„ Хейг написа изтънчено от вероятността на страничния наблюдаващ с засегнато сърце, само че в своята трогателност романите му разкриват непоносимата хубост на елементарния живот. “ – Guardian

„ Наблюдател с изострен взор над актуалния живот. “ – New York Times

 книга Locus Locus Publishing
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР