Нищо лошо няма в това да си общински съветник. Атанаска

...
Нищо лошо няма в това да си общински съветник. Атанаска
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: Президентът ще издаде указ за назначаването на Иван Гешев

Нищо неприятно няма в това да си общински консултант. Атанаска Дишева е добър член на Висш съдебен съвет, само че не считам, че Иван Гешев я е обидил с думите си. Ако чакаме основния прокурор да е добър като човек е едно, само че в случай че чакаме да е добър при работата си е друго.

В активността на основния прокурор няма сантимент, той би трябвало да съблюдава и ползва закона, сподели в предаването „ Беновска пита” представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев.

На всички равнища хората се следят под лупа, освен основните прокурори. Наблюдаваме и Лозан Панов. Той си има неговото държание. Имаме основни разминавания с неговите позиции, както в колегията, по този начин и в пленума на Висш съдебен съвет.

Относно контрола на тримата огромни - има текст, в който е планувана опция за ръководене на надзор директно при осъществяване на служебните им отговорности. Единствения орган, който ще може да приключи активността им е пленумът на Висш съдебен съвет. Когато се случи нещо, ще стартира процедура по преустановяване на мандата, сподели още той.

Иван Гешев още не е стъпил в осъществяване на служебните си отговорности. Румен Радев би трябвало да издаде декрет при наново избиране. Аз мисля, че президента ще го направи и ще съблюдава Конституцията и се надявам, че както там има периоди като той издава укази, по този начин и той ще се произнесе, съобщи Магдалинчев.

Въпросът какво следва за Сотир Цацаров, може да се зададе към него. Ако ме питате за профила на ръководителя на КПКОНПИ, съм изразил позиция и мнение, че той би бил подобаващ. Неговият опит и подготовка биха могли да се вметнат в профила на ръководител на тази комисия.

Той е доста добър експерт и доста образован човек и това би било потребно да се употребява на по-големите равнища, сподели още представляващия Висш съдебен съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР