Нищо извънредно няма. Чухме се с президента и решихме, че

...
Нищо извънредно няма. Чухме се с президента и решихме, че
Коментари Харесай

Борисов: Настояваме да бъдат прекратени военните действия в Сирия


Нищо изключително няма. Чухме се с президента и взехме решение, че е добра концепция след Съвета за сигурност в Министерски съвет, да го срещнем с това каква е обстановката в Сирия и какви са рисковете пред страната ни. Няма никаква смяна от това, което е било през предходната седмица, а точно, че засилен напън на границата ни няма. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов в изказване след срещата си с ръководителите на службите и президентът, директно след Съвета за сигурност, поради обстановката в Сирия, съобщи Novini.bg.

По думите му на границата с Гърция е по-засилен натиска, само че и там всичко все още е умерено.

„ Срещата беше доста потребна. Настояваме да бъдат прекъснати военните дейности на Турция в Сирия и считаме, че единствено дипломацията може да реши този спор. Против сме продължаването на интервенцията в Сирия, тъй като носи филантропична рецесия “, акцентира Борисов.

"С президента обсъдихме отбраната на сухопътните граници”, заключи министър председателят. „ 200 000 мигранти, в случай че влязат в България, не зная какво ще се случи със страната. Ако влязат в Странджа, не желая да се наемам с резултата”, уточни той.

„ Ние съблюдаваме всички нормативни актове и участваме интензивно в правенето на политика и на НАТО и на Европейски Съюз, и желаеме спорът да свърши незабавно”, акцентира Борисов.

Заедно с министър-председателя бяха вътрешния министър Младен Маринов и гл. секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов и външният министър Екатерина Захариева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР