Нищо добро няма в тоталитаризма, достоен е за осъждане, но

...
Нищо добро няма в тоталитаризма, достоен е за осъждане, но
Коментари Харесай

Путин към ЕП: Върхът на цинизма е да приравниш СССР и Хитлеристка Германия

”Нищо положително няма в тоталитаризма, заслужен е за наказание, само че решението на Екологичен потенциал безусловно недопустимо и неточно. Нашият народ е бил първата жертва. Да приравниш Съюз на съветските социалистически републики с фашистка Германия, е върхът на цинизма ”.
Това съобщи съветският президент Владимир Путин на годишната конференция, която обичайно дава към този момент за 15-ти път. Повече от четири часа съветският държавен глава дава отговор на въпросите на съветски и непознати медии.

Повод за възмущението му бе въпрос за резолюцията на Екологичен потенциал, призната през септември и осъждаща сталинизма и хитлеризма. Путин напомни, че в Екологичен потенциал би трябвало малко да прочетат архивите, където всичко е документирано по дати и по години. Путин съобщи, че даже не желае да приказва по тази тематика, само че има намерение да напише публикация по въпроса и да я разгласява. " Когато четеш архивите, всичко излиза наяве. Ръководителите на Франция и Англия са се срещали с Хитлер и са подписвали с него документи ", напомни той.

Путин се съгласи, че през 1939 година е бил подписано съглашението за ненападение, известно като пакта " Молотов – Рибентроп ", само че акцентира, че тогава Съюз на съветските социалистически републики е била последната страна, подписала подобен документ. Всички са го създали преди Съветския съюз. " Какво трябваше да направи Съюз на съветските социалистически републики? Да остане самичък? ", попита риторично съветският президент. И в това време напомни, че Мюнхенското съглашение е било подписано през 1938 година сред Англия, Франция и Хитлер, които дружно разделят Чехословакия. " Когато четеш архивите, всичко излиза наяве ", заключи Владимир Путин. " За какво приказваме? В Екологичен потенциал знаят ли това? ", зачуди се президентът на Руската федерация.

В отговор на различен журналистически въпрос Путин се опълчи на концепцията за преместването на тялото на Ленин от мавзолея. Той акцентира, че не би трябвало да се гледа обратно, а напред, само че това е история, народът има своите достижения през оня интервал, а към момента доста хора свързват и персонално живота си с това време.
Купувай непредвидени дарове без терзание
pariteni.bg

Путин посочи, че за него Ленин е бунтовник, а не държавен началник. Според него най-голямата неточност на Ленин е била при определянето на териториите на руските републики, когато обичайни места са останали в границите на прилежащата република и са основали проблеми сред обособените нации. Заради това и през днешния ден има най-малко 2000 горещи точки сред някогашните руски републики, включително на територията на Руската федерация, заложени още тогава. Путин напомни, че Сталин тогава е бил срещу тази концепция за самостоятелните републики в Съюз на съветските социалистически републики, само че се е подчинил на визията на Ленин. Грешката му, както и въобще на руските ръководители, е била, че са следвали единствено ползите на партията, а не на геополитиката, регистрира още съветският президент.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР