Нищо чудно.Американците бяха само двама от приблизително 203 заложници, взети

...
Нищо чудно.Американците бяха само двама от приблизително 203 заложници, взети
Коментари Харесай

Кризата със заложниците в Газа е най-голямата в историята на Израел

Нищо чудно.

Американците бяха единствено двама от почти 203 заложници, взети от Хамас, когато пробиха граничната ограда и излязоха в смъртоносен вилнеж тъкмо преди две седмици.

Въпреки всички положителни вести, които бяха нощес, това остава най-голямата рецесия със заложници в историята на Израел.

Освобождаването значително се дължи на ходатайство извършено от Катар, дружно с американската поддръжка.

Някои от висшите политически водачи на Хамас живеят в Доха в заточение и резервират офис там.

Израел-Хамас война: контролно-пропусквателен пункт Газа-Египет към този момент е отворен, защото животоспасяващи камиони с филантропична помощ са позволени да влязат в Ивицата

Въпреки че някои може да се запитат за какво Катар, западен съдружник, разрешава на Хамас да остане там, те биха споделили, че това е образец за това по какъв начин е по-добре Хамас да е близо, вместо да бъде изпратен в заточение в неприятелска страна.

Ако Катар затвори офиса и депортира Хамас, те евентуално ще отидат в Техеран и може би към Москва - информационните линии, толкоз жизненоважни в миг като този, ще бъдат изгубени.

Официално двойката е била освободена по „ филантропични аргументи “, само че тази фраза може да покрива всевъзможни аргументи. Смятам, че е малко евентуално да са направени някакви отстъпки на Хамас в подмяна на тяхното завръщане, по-вероятно е това да е опит на групата да наподобява състрадателна.

Изображение: Натали и Джудит Раанан се завръщат в Израел. Снимка: Израелското държавно управление

Малцина ще одобряват това.

Много от заложниците, които остават в Газа, имат съществени и даже животозастрашаващи медицински положения: рак, бъбречни болести, аутизъм и диабет са единствено някои от тях знам за.

Възрастта им варира от девет месеца до 90 години и множеството са цивилни, а не бойци, макар че огромен брой бойци от Израелските отбранителни сили са били хванати.

Тяхната орис е доста по-сложна, не мога да видя Хамас да връща израелски бойци, без да изисква обилни отстъпки в подмяна, евентуално освобождението на хиляди палестински пандизчии, само че договарящите ще внушават на Хамас, че няма хуманна причина да задържат дами, деца и възрастни хора в плен.

Има известия, непотвърдени, че Съединени американски щати и някои европейски страни упорстват Израел да спре всевъзможни проекти, които може да има за идно сухопътно навлизане в Газа, с цел да могат договарянията за заложници получават повече време.

Тази позиция, в случай че приемем, че е вярна, ще бъде подсилена от събитията нощес.

Несъмнено освобождението на заложници по дипломатически канали е за предпочитане пред военно- управлява избавителна интервенция.

С толкоз доста заложници, които към момента са в Газа и евентуално са разпръснати из Ивицата както над земята, по този начин и подземен, разбиването на порти и влизането в пукотевица е изпълнено с извънреден риск за израелските бойци и самите заложници.

Въпреки че сигурно има логичност в това, откакто прекара последните две седмици в подготовка на силите си, Израел може да изиска да се придвижи по-рано, в сравнение с по-късно, отказвайки на Хамас повече време да се прегрупират и да се приготвят за идната борба.

p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР