Нишикори сложи край на черната серия във финали и победи

...
Нишикори сложи край на черната серия във финали и победи
Коментари Харесай

Нишикори сложи край на черната серия във финали и победи Медведев за титлата в Бризбейн

Нишикори постави завършек на черната серия във финали и победи Медведев за купата в Бризбейн
Японецът Кей Нишикори постави завършек на серията си от девет следващи загуби във финали от АТР, откакто победи Даниил Медведев с 6-4, 3-6, 6-2 във финала на шампионата в Бризбейн и завоюва първа купа от 2016-та година насам.

Днешният конфликт бе повтаряне на финала в Токио в края на предходната година, когато руснакът се наложи в два сета, с цел да завоюва най-големия трофей в кариерата си досега. И двамата тенисисти демонстрираха мощна игра в Бризбейн през седмицата, като японецът не загуби нито един сет по пътя към финала, отстранявайки Григор Димитров и Жереми Шарди, до момента в който Медведев се оправи с Анди Мъри, Милош Раонич и Жо-Вилфред Цонга.

Нишикори съумя да пробие два пъти противника си в първия сет, с цел да го вземе с 6-4, само че Медведев сподели темперамент във втората част и отрази всички осем благоприятни условия за пробив, които се откриха пред противника му, като от своя страна осъществя единствения си късмет да вземе подаването на японеца и по този начин вкара мача в решителен трети сет. В него опитът на Нишикори си сподели думата и той стигна до пробива, затваряйки мача по-късно повече от два часа игра.

По този метод Нишикори стигна до купа номер 12 в кариерата си и показва мощна форма седмица преди началото на Аустрелиън Оупън. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР