Nintendo съобщи, най-новите видеоигри от поредицата Pokemon са поставили рекорд

...
Nintendo съобщи, най-новите видеоигри от поредицата Pokemon са поставили рекорд
Коментари Харесай

Nintendo се похвали с рекордни продажби на новата игра от поредицата Pokemon

Nintendo заяви, най-новите видеоигри от поредицата Pokemon са сложили връх по продажби за японския гейминг колос за игри, до момента в който компанията продължава да изпомпва блокбастъри преди основният празничен сезон, съобщи Си Ен Би Си.

Компанията със седалище в Киото, Япония, заяви, че продажбите на игрите Pokémon Scarlet и Pokémon Violet за Nintendo Switch са надхвърлили 10 милиона единици през първите три дни от световното им стартиране на пазара на 18 ноември.

Това е най-високото равнище на продажби при дебют на игра в историята на Nintendo.

Успехът на Nintendo с Pokémon идва два месеца откакто Splatoon 3 означи рекордни продажби на вътрешния пазар в Япония – знаци, че компанията удря задачата с играчите преди празниците.

Pokémon е един от най-разпознаваемите и дълготрайни франчайзи на Nintendo. Nintendo вдъхна нов живот на поредицата, като пусна Pokémon Sword и Pokémon Shield преди три години и Brilliant Diamond и Shining Pearl предходната година.

Pokémon Scarlet и Pokémon Violet са разнообразни, защото са игри с отворен свят, позволяващи на играчите да изследват средата на играта, без да извършват задачи по линеен метод.

Индустрията на видеоигрите означи взрив по време на пандемията COVID-19 през 2020 година и 2021 година, защото хората останаха у дома по време на локдауните. След отварянето на стопанските системи обаче промишлеността стартира да се възстановява, което натежи на колосите на видеоигрите, в това число Nintendo, Sony и Microsoft.

„ С новия Pokémon Nintendo осъществя рядко достижение измежду всички компании за видеоигри – пусна на пазара два блокбъстъра през сложната за промишлеността 2022 година “, сподели пред Си Ен Би Си Серкан Тото, основен изпълнителен шеф на основаната в Токио консултантска компания Kantan Games.

„ Разбира се, Pokémon е съвсем постоянно сигурен залог, само че новото заглавие надмина упованията, тъкмо както Splatoon 3 направи по-рано тази година “, добави той.

На този декор акциите на Nintendo са поскъпнали с повече от 11% тази година, надминавайки представянето на водещият японски показател Nikkei 225. През септември Nintendo извърши делене на акциите при съответствие 10 за 1, което също бе признато добре от пазар.

Но Nintendo не е единственият геймърски колос, който навлиза мощно в празничния сезон.

Sony сподели в сряда, че заглавието God of War: Ragnarok за тяхната подпора PlayStation е продало 5,1 млн. копия през първата седмица, което го прави най-бързо продавалата се извънредна игра на компанията. Акциите на Sony нарастнаха с 2,14% в четвъртък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР