Нинова вижда разминаване между КФН и правителството Лидерът на БСП

...
Нинова вижда разминаване между КФН и правителството Лидерът на БСП
Коментари Харесай

Нинова вижда разминаване между КФН и правителството

Нинова вижда разминаване сред КФН и държавното управление Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че има разминаване сред думите на заместник-председателя на Комисията за финансов контрол (КФН) Ралица Агайн и премира Бойко Борисов. Социалистите сложиха още веднъж въпроса може ли или не Гаранционният фонд да покрие загубите на всички клиенти на банкрутиралия кипърски осигурител " Олимпик ".

 
Корнелия Нинова се обърна към Агайн: „ Това, което изложихте пред Народното събрание, станало ли е притежание на министър-председателя изключително на последната среща в Министерски съвет (МС) преди няколко дни? На кого в страната сте дали тази информация? Защото Вие тук представлявате КФН – извънредно значима държавна институция. От тази страна стои Министерски съвет, който ръководи страната сега. Недопустимо е сред държавната институция КФН и държавно управление да има такова разминаване! ”.

 
Лидерът на Българска социалистическа партия изясни в кои направления тъкмо има разминаване съгласно нея: Първо, министър председателят съобщи обществено, който се е подлъгал да заплаща по-евтини застраховки, си е поел риска. Би трябвало да сте очаквали, че щом е по-евтино, значи имало проблем. А Вие казвате, че цената не е била дъмпингова. Кое от двете е правилно? На второ място, министър председателят съобщи, че в случай че страната се намеси, това ще бъде за сметка на данъкоплатеца. А Вие твърдите, че в случай че страната се намеси, ще бъде за сметка на гаранционните фондове на България и Кипър, където вноските са правени от застрахователя. Трето, държавното управление и до ден сегашен твърди препоръчаното решение от сътрудниците от ГЕРБ, в това число и през днешния ден, че страната не може да се намеси, с изключение на да оказва помощ със препоръки и с юристи в Кипър. А Вие твърдите, нещо което и ние поддържаме. При мен е договорът сред Кипърския и Българския гаранционен фонд. Ние твърдим, че има способи Българският гаранционен фонд да се намеси и по-късно да разгласи своите искания към Кипърския, освен по българското законодателство, а и въз основата на този контракт сред двете страни ”.

 
„ За нас главният въпрос е по какъв начин да се помогне на тези над 250 000 българи и, както се оказа, лечебни заведения и други държавни институции в България? Как страната да си извърши функционалностите на един контролиран пазар и да не прехвърляме отговорността на хората, които наложително са били накарани да се застраховат? ”, приключи Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР