Нинова уточни, че партията ще участва в преговори, ако бъде

...
Нинова уточни, че партията ще участва в преговори, ако бъде
Коментари Харесай

Нинова към ПП и ГЕРБ: Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка

Нинова посочи, че партията ще взе участие в договаряния, в случай че бъде поканена, само че решението за присъединяване в нечие държавно управление ще вземат с референдум социалистите. Соцлидерката беше безапелационна, че някогашният зам.-министър, член на Българска социалистическа партия, Иван Кръстев, не е уведомил партията си, когато е приемал поканата да бъде претендент за министерски пост в кабинета на ПП-ДБ. 

" Няма да бъдем аварийна гума на нито една тротинетка, тъй като не звучите като сериозен автомобил, който ще изтегли България от рецесията. Няма да бъдем заслон на безсилието на първия и втория. Ако бъдем поканени на диалози, в случай че участваме в договаряния, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тях, през днешния ден е неразбираемо, изходът ще го решат само членовете на Българска социалистическа партия ", съобщи Нинова.

Тя изрази противоречие с това ПП-ДБ да й слага ултиматуми, че може да ги поканят на диалози, в случай че ревизират някои свои позиции по Украйна и по еврозоната.

" Тоест, Политическа партия ни слагат условия - но кой ви го сподели това? Защо си позволявате да говорите от името на Българска социалистическа партия? От каква позиция си позволявате да ни поставяте условия, вие, новобранците? ", възмути се лидерката на партията. " Няма да позволим да ни вкарвате във вашата игра и да ни употребявате като маша, няма да ви позволим ултиматуми ", зарече се тя. " Политическа партия присъединили в проектокабинета член на Българска социалистическа партия - приказвам за Иван Кръстев. Отсега да е ясно - нито ни е уведомил, нито сме се съгласявали, нито сме обсъждали. Не им е за пръв път да рейдърстват с други партии ", означи председателката на соцпартията.

Нинова направи обзор на стъпките, подхванати досега от ГЕРБ и ПП-ДБ след сформирането на Народното събрание, в опити да се договаря държавно управление. 

" Първите споделят " подкрепете ни нас ", вторите споделят - " не, няма да ви подкрепим ". Тогава за какво вършиме управническа стратегия? Вторите вършат държавно управление и в този момент Борисов ви споделя " не ни харесва този кабинет, дайте различен ". И Политическа партия оферират държавно управление на малцинството ", изреди ходовете на първия и втория мандатоносител Нинова.

" Има един паметен български филм " Оркестър без име ". Там Гошко удря на едни барабани от заран до вечер, желае да стане Бетовен, излиза чичо му и споделя " кокошките стопираха да снасят ". Ето, такова нещо вършиме - създавате звук, по през целия ден блъскате едни барабани, но не ставате Бетовен ", обърна се Нинова към ГЕРБ и Политическа партия. " За Борисов е ясно - той е манипулатор, цар на това да овърти всички и всички да сме маскари. Защо му се вързахте на въдицата, не знам ", означи соцлидерката.

И заключи, че всичко, което подхващат първите две партии, губи скъпо време на страната и на Народното събрание и слага под опасност приемането на бюджета.

" Един месец се разиграва подобен спектакъл, че хората не могат да се ориентират. Ние, които сме тук, към този момент губим нишката, какво остава за тези извън. Досега ви следим двете партии и чакаме да се наиграете. Първия мандат Борисов обичайно кани вторите. Направихте законодателна стратегия, отлично, единствено че няма комисии, няма закони, Народното събрание не ги приема. Направихте втората крачка - управническа стратегия, единствено че няма управническо болшинство. Разпределихте си функциите - Делян Добрев заран приказва против Асен Василев, Росен Желязков вечер го хвали ", установи лидерката на Българска социалистическа партия. В този миг ръководителят на Народното събрание я поправя, че и той приказва заран. 

Лидерката на Българска социалистическа партия изрази терзанието си от хаоса в страната, като засяга, че към политическата рецесия, атентатът против основния прокурор е настроил магистрати против политици.

" Вече и децата знаят, че България е в рецесия. Българската държавност има три стълба, на които се крепи. Днес е явно, че законодателната власт не работи, Народното събрание е блокиран. Изпълнителна няма, тъй като няма постоянно работещо държавно управление. От през вчерашния ден и след опита за атентат против основния прокурор част от правосъдната система разгласи война на политиците, чухте ли какво споделиха? Трите крайници, на които седи страната, се ритат между тях и от това е обикновено цялата структура да се клати. Има потребност от водачество и първо да се стабилизира законодателната власт ", заключи Корнелия Нинова в изказването от името на партията. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР