Нинова си спечели няколкото минути слава. Направи си изявлението в

...
Нинова си спечели няколкото минути слава. Направи си изявлението в
Коментари Харесай

Горанов: Разхлабим ли мерките, веднага план за излизане от кризата


Нинова си завоюва няколкото минути популярност. Направи си изказването в Народното събрание, оттова нататък би трябвало да продължим да работим. Не е належащо да събираш целия парламент, с цел да си направиш конференция. Това съобщи пред бТВ финансовият министър Владислав Горанов, съобщи БГНЕС.

Конкретният проект за излизане от рецесията ще пристигна в мига, когато можем да си позволим да разхлабим задоволително ограниченията. Денят, в който можем умерено да възстановим нещата, в случай че това е допустимо в обозримо бъдеще, както преди Коронавирус -19, в този миг ще е ясно всичко, което би трябвало да се направи за възобновяване на естествения живот, добави Горанов.

Мярката 60/40 има за цел да подкрепя физическите лица, а не юридическите, с цел да може физическите лица да запазят прихода си, посочи Горанов.

Попитан по какъв начин другите страни дават безплатни пари, а ние даваме заеми, Горанов отговори: „ Ние също даваме безплатни пари – най-големите са 1,5 милиарда за запазването на заетостта. Всеки самостоятелен случай се преглежда настрана. Ако има незает се преглежда от страната. Мярката 60/40, разработихме мярка за самотните родители, могат да аплайват пред организацията за обществено подкрепяне за помощи. Има кандидатстване за дребни и междинни предприятия за помощ до 10 000 лева безплатно, изброи Горанов.

Оптимист съм, че стоим добре в пандемичната рецесия, акцентира министърът.

Попитан дали мислят да удължават изключителното състояние, Горанов сподели, че то е задоволително удължено, „ 13 май е след няколко седмици “, добави още той.

Карантинните ограничения ще останат много дълго време. Надявам се в случай че съблюдаваме всички ограничения, които до момента дават резултат, да успеем да разхлабим в допълнение нещата и да не се постанова удължение на изключителното състояние, само че всичко зависи от метода, по който съблюдаваме ограниченията, сподели още Горанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР