Нинова припомни, че само в рамките на този парламент БСП

...
Нинова припомни, че само в рамките на този парламент БСП
Коментари Харесай

Бсп Искат Да Намалят Депутатските Заплати С Цели 500 Лева!

Нинова напомни, че единствено в границите на този парламент Българска социалистическа партия е предложила два пъти да не се усилват възнагражданията на депутатите и това е било отхвърляно.

Тя се обърна към президента и омбудсмана, които също ще бъдат облагодетелствани от нарастванията за морална поддръжка. Председателят на Българска социалистическа партия прикани да я поддържат от техните обществени позиции, макар че те не разполагат с законодателна самодейност.

Искането за неувеличение на заплатите съгласно Нинова ще възвърне възприятието за правдивост в обществото, останалото би било " ритуално самоубийство " на политическата класа.
Народите всеобщо въстанаха против привилегии, неравенства, нараствания на цените, посочи Нинова и направи прилика с митингите на българите от последните дни.

Българска социалистическа партия предлага 2976 лв. да бъде заплатата за депутати. Това е възнаграждението, на което е завършил работа предходният парламент. Министерство на финансите да предложи нова формула за пресмятане на депутатските заплати ще е предлагането, което Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание.

Формулата би трябвало да кореспондира с минималната, а не със междинната работна заплата в страната.

Нинова е на мнение също, че дотацията на партиите би трябвало да се понижи, само че партиите не могат да останат без нея.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР