Нинова към протестиращите майки: Исканията ви са основателни Исканията ви

...
Нинова към протестиращите майки: Исканията ви са основателни Исканията ви
Коментари Харесай

Нинова към протестиращите майки: Исканията ви са основателни

Нинова към протестиращите майки: Исканията ви са основателни
Исканията ви са безусловно основателни. Знаете, че ви поддържаме от първия ден. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия се обърна към майките на деца с увреждания, събрали се през днешния ден на следващия си митинг пред служебния вход на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Корнелия Нинова напомни, че през месец юли желаният от майките Закон за персоналната помощ към този момент е импортиран в деловодството на Народното събрание и следва да бъде прегледан в комисиите и пленарна зала.

„ Обръщам се към сътрудниците от другите парламентарни групи, тъй като когато става въпрос за хора с увреждани и деца, не трябва да се разделяме на партии и партийни ползи. По отношението ни към вас се прави оценка дали едно общество е цивилизоване или не “, счита Нинова.

Тя изрази терзание, че може да завърши бюджетната процедура за идната година преди законите, отнасящи се до хората са увреждания, да бъдат признати. „ Ако приемем закони, за които не е очакван в бюджета за следващата година финансов запас, просто е реплика на работа. Обръщам се към ръководещите – не по този начин. Не по този ред “, акцентира Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия изрази своята съпричастност към протестиращите майки и прикани всички политици да обединят напъните си в решаването на техните проблеми.

При майките беше и ръководителят на парламентарната Комисия по труда и обществената политика доктор Хасан Адемов, който акцентира нуждата от изработването на стратегия, която да разрешава поетапното решение на проблемите.

„ В Народното събрание към този момент е импортиран Законът за персоналната помощ. Припознат е от сътрудниците от „ Българска социалистическа партия за България “ и от партия „ Воля “. На 26 септември завършва срокът за обществено разискване на Закона за хората с увреждания. В момента, в който този закон влезе в Народното събрание, като ръководител на обществената комисия още същия ден ще разглася дневния ред с двете точки – Закон за хората с увреждания и Закон за персоналната помощ. Както е заречен министър Бисер Петков, до 15 октомври ще бъде подготвен, дали в недопечен или финален тип, Законът за обществените услуги “, разясни Адемов.

Той насочи покана към протестиращите майки да участват на съвещанията на комисията, когато законопроектите бъдат обсъждани и текст по текст изчистени всички противоречиви моменти. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР