НИМХ За утре цяла България е обагрена в "жълти" и "оранжеви"

...
НИМХ
За утре цяла България е обагрена в "жълти" и "оранжеви"
Коментари Харесай

Метеоролозите стреснаха Бургас! Ето какво очаква утре града

НИМХ За на следващия ден цяла България е обагрена в "жълти " и "оранжеви " рискови кодове поради снеговалежи и мощен вятър. Burgas24.bg видя, че Бургас не прави изключение. Ето какво споделят от Национален институт по метеорология и хидрология п за града на следващия ден:
В Бургас ще има обилни превалявания от дъжд, които след обяд ще минават в сняг. Сумарни количества в множеството региони сред 20 и 40 л/кв.м. Ще духа мощен и краткотрайно плевел северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/сек. и пориви към 24 м/сек.
През идващото денонощие под въздействието на средиземноморския циклон "Албена ", който ще минава през Гърция, Егейско към Черно море метеорологичната конюнктура ще се усложни. През нощта преваляванията ще обзет цялата страна и ще се усилят. В северозападната половина ще превалява сняг, а в югоизточната - дъжд. Очакват се обилни превалявания, формиране на снежна завивка, а по планинските проходи ще има и навявания. С сдържан и мощен вятър изначало от североизток, а по-късно от север-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват. Минималните температури ще бъдат сред минус 3° и 2°. 
Утре, в по-голямата част от страната, преваляванията ще продължат, като към обяд и по Черноморието дъждът ще премине в сняг. Значителни ще бъдат преваляванията в Северна и Източна България. Още преди обяд в югозападните региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Ще остане прохладно със мощен, в Дунавската низина и Източна България краткотрайно и плевел северозападен вятър, който ще е причина за снежни виелици и формиране на преспи и навявания. Максимални температури - сред минус 2° и 3°, по Черноморието до 6-8°. През нощта против вторник в цялата страна снеговалежите ще спрат и над доста региони облачността ще се раздра.
Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за януари - от запад ще стартира да се покачва.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. По-късно денем в масивите от Югозападна България преваляванията ще спрат. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър и ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват преспи. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 3°, на 2000 метра - към минус 8°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, на доста места обилни. Около обяд съвсем на всички места дъждът ще премине в сняг. Ще бъде прохладно със мощен и плевел северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 5-8°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, с наклонност на увеличаване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР