НИМХ За много области на страната утре е обявен жълт код

...
НИМХ
За много области на страната утре е обявен жълт код
Коментари Харесай

От утре започва отново студът! Жълт код е в сила за Бургас!

НИМХ За доста области на страната на следващия ден е разгласен " жълт " код за мощен вятър, предизвестието е в действие и за Бургас.

През нощта ще има раздрана висока облачност. Минималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°. Още сутринта от северозапад облачността ще се усилва, малко по-късно и ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта преваляванията ще обзет цялата страна. Преди обяд ще духа до сдържан северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток, вечерта доста ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, само че вечерта ще се намаляват сензитивно спрямо предходните дни. Със захлаждането по здрач в североизточните региони, а през нощта против събота в цялата страна дъждът ще премине в сняг, ще се усили и до сутринта в множеството региони на страната ще се образува снежна завивка - 5-10 см.

Над планините още преди обяд облачността ще се усилва и ще е най-вече забележителна. Ще стартират превалявания от сняг, по-съществени в Предбалкана. Валежите ще продължат и през нощта против събота и ще се образува нова снежна завивка 10-15 см, по планинските проходи и повече. Ще духа най-вече сдържан северозападен вятър, който по здрач в по-ниските елементи ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра – към минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, след обяд с превалявания от дъжд. Преди обяд вятърът ще е до сдържан от северозапад, само че по-късно ще се ориентира от североизток и доста ще се усили. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е към 7°. Вълнението на морето ще е 2 бала, само че с усилването напразно вечерта и през нощта против събота ще се увеличи и ще доближи 3-4 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР