НИМХ Утре за 19 области на страната е обявен жълт код

...
НИМХ
Утре за 19 области на страната е обявен жълт код
Коментари Харесай

Лоша прогноза за събота! Много дъжд и опасен код за Варна

 НИМХ Утре за 19 области на страната е разгласен " жълт " код за рисково време поради вятър, дъжд и гръмотевици, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

През идващото денонощие през страната ще премине добре изразен леден атмосферен фронт. През нощта от запад-северозапад облачността ще се усилва и над западната половина от страната ще е най-вече купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, тук-там и интензивни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Утре преваляванията ще обзет и източните региони, на обособени места ще има обилни количества и градушки. След обяд от северозапад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще се усили до краткотрайно мощен. С него ще нахлува студен въздух и оптималните температури ще са сред 27° и 32°, в крайните югоизточни региони до 35°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, тук-там интензивни превалявания дъжд с гръмотевични стихии. Ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е мощен. Максимална температура на 1200 метра към 23°, на 2000 метра - към 15°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, основно в следобедните часове интензивни и обилни по количество, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури на въздуха: 28°-30°. Температурата на морската вода е 27-28°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР