НИМХ отива в МОСВ. Това реши Народното събрание с приемане

...
НИМХ отива в МОСВ. Това реши Народното събрание с приемане
Коментари Харесай

НС реши: НИМХ отива в МОСВ

НИМХ отива в Министерство на околната среда и водите. Това реши Народното събрание с приемане на текстове от Закона за водите на второ четене.

Вчера синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология обявиха на уеб страницата си, че стопират да осведомят за времето и са в протестна подготвеност поради плануваната промяна в бранша.

Основното тяло на законопроекта планува превъзмогване на съществуващата нормативна празнина по повод периода на деяние на Плановете за ръководство на речните басейни и на риска от наводнения, които са нужни за ръководството на водите. Съгласно текстовете Плановете за ръководство на риска от наводнения за интервала 2016-2021 година и Плановете за ръководство на речните басейни за интервала от 2016-2021 година се ползват до приемането на обновени проекти.

В рамките на дебата бяха наранени двете съществени тематики на законопроекта, само че към момента не са признати всички текстове от отчета.

Министърът на околната среда Борислав Сандов съобщи, че забавянето на проектите за речните басейни и за ръководство на риска от наводнения е в основата на обстановката, тъй като се " гасят пожари ", които са " запалени " от ръководството на ГЕРБ. По думите му е трябвало проектите да се случат, само че изборът на съветник, процесът за разработване на критерии, методът, по който се е осъществил този план, е довел до това да няма план, който да може да се подложи на публично разискване, с цел да се завърши.

" Заради това нещо имаме и наказателна процедура ", сподели още Борислав Сандов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР