НИМХ обяви жълт код за значителни количества валежи над Южна,

...
НИМХ обяви жълт код за значителни количества валежи над Южна,
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време в 8 области! Очакват се валежи до 35 л/кв.м

НИМХ разгласи жълт код за обилни количества превалявания над Южна, Югоизточна и Източна България за през днешния ден. Очаква се тук-там те да доближат от 20 до 35 л/кв.м.

Причината за преваляванията е средизменоморски циклон, който сега минава над Гърция и области от нашата страна.



Атмосферното налягане ще остане по-ниско от междинното за месеца.

През идващото денонощие ще е облачно. Валежи от дъжд ще има в източната половина от страната и тук-там в Родопите и крайните югоизточни региони количествата ще са обилни. Сутринта в Североизточна България не са изключени поледици.

В Западна България ще има най-вече ръмежи, преди обяд на доста места с мъгли. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, оптималните най-вече сред 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни райони; за София минимална 2°, оптималната - към 7°.

В планините ще е облачно и мъгливо, в източната половина от страната с превалявания от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар ще има обилни количества. В масивите на Западна България преваляванията ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд вятърът ще е южен, слаб в източните региони - сдържан, до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към 0°.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха 8-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР