НИМХ обяви жълт код за опасно горещо време във вторник,

...
НИМХ обяви жълт код за опасно горещо време във вторник,
Коментари Харесай

НИМХ обяви жълт код за опасни горещини във вторник

НИМХ разгласи жълт код за рисково горещо време във вторник, съобщи кореспондент на БГНЕС. Жълт код за рисково време и високи температури е разгласен в цялата страна. Градусите ще продължат да се покачват, като оптималните ще бъдат най-вече сред 34 и 39 градуса, в София – към 34 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

В понеделник против вторник нощта ще бъде ясна и съвсем тиха. Утре ще е слънчево, след обяд – горещо. Ще духа слаб до сдържан южен вятър.

По Черноморието ще бъде уместно за туризъм. Ще бъде слънчево и топло. Ще духа до сдържан южен вятър. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса. Максималните температури ще бъдат 29-30 градуса.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Температурите ще се покачат още и оптималната на височина 1200 м ще бъде към 28 градуса, на 2000 м – към 22 градуса.

В сряда ще се задържи горещо, с оптимални температури 34-39 градуса. Ще бъде слънчево, само че по-късно след обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над северните и планинските региони.

На обособени места ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици. Възможни са местни интензивни феномени и градушки.

Вятърът за малко ще се ориентира от северозапад, до вечерта ще се обърне от север-североизток и с него в четвъртък температурите ще се намалят, като оптималните ще бъдат най-вече сред 29 и 34 градуса. Въздушната маса над страната ще е неустойчива.

Над доста региони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Очакват се местни интензивни извалявания и градушки, с по-голяма възможност в Северна България и планинските региони. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР