Нима съществува празник, който да не върви в комплект с

...
Нима съществува празник, който да не върви в комплект с
Коментари Харесай

6 полезни трика, за да не преядем по Великден

Нима съществува празник, който да не върви в комплект с богата софра? Със сигурност не и по нашите географски ширини!
Макар да не се асоциира с калоричността на коледните и новогодишни празници, Великден също може да ви „ зарадва” с няколко кг от горната страна.
А да ви съветваме да се въздържате в името на хубавата фигура, е безсмислено и леко мазохистично, по тази причина ще ви дадем няколко потребни съвета по какъв начин да не преядете...
Не яжте козунак с яйца
Това е най-важното предписание, което по Закона на Мърфи, бива забравено първо! Яйцата съдържат белтъчини, а козунаците – въглехидрати. Затова ги консумирайте най-малко през два часа, с цел да може стомахът да преработи тези храни по-лесно. В противоположен случай, коремът ви може да се подуе още преди да сте навлезли в „ същината на трапезата”…
Започнете обяда със салата
Тя ще ви засити и няма да остане доста място в стомаха за главното ядене. Най-добре е да гарнираме агнешкото със задушени зеленчуци. Те са нискокалорични и обезпечават задоволително фибри, с цел да работи храносмилателната система по-активно.
Използвайте по-малки чинии
Доказано е, че те подготвят към по-умерено хранене. Големите чинии нормално значат и повече храна, която постоянно се насилваме да изядем. Ако пък сте на посетители и нямате опция за избор, то си припомнете горното предписание и напълнете чинията си със зелена салата.
Не пропускайте закуската
Не си мислете, че лишавайки се от първото хранене за деня прегрешенията на празничната вечеря ще се отразят по-малко калорично на силуета ви. Ако закусите обаче, вероятността да преядете при идващите хранения е по-малка. Най-добре забравете за калоричния козунак, а заложете на пресен плод и 2 яйца. Така и по този начин, след това ще се чудите какво да ги правите…
„ Излъжете” стомаха си
Преди да седнете на празничната маса, можете да хапнете нещо по-здравословно като плод или ядки, да вземем за пример. Така ще сте по-сити и няма да прекалявате с количествата от другите ястия. Добър вид е и да изпиете чаша вода преди ястие.
Внимавайте с месото, в случай че сте постили
Диетолозите поучават първият банкет на месо и месни артикули да е доста деликатен и спестовен, защото тялото се нуждае от пренастройка. Агнешкото месо несъмнено не е от най-подходящите за „ протеинов дебют”. Най-добре е тези, които са спазвали прецизно постите, да се захранят с варено пилешко и то единствено бяло месо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР