Нима Ролинг Стоунс“ току-що обявиха издаването на нов албум?Преставители на

...
Нима Ролинг Стоунс“ току-що обявиха издаването на нов албум?Преставители на
Коментари Харесай

„Ще получите удовлетворение!“ Намекват ли динозаврите от „Ролинг Стоунс“ за нов албум през септември?


Нима „ Ролинг Стоунс “ преди малко оповестиха издаването на нов албум?

Преставители на групата дават отговор еднотипно „ Без коментар “, само че маниакалните почитатели, които чакат албум към този момент над 20 години, са подготвени да виждат признаците на неизбежната му поява във всичко в близост, в това число във вестникарска реклама на нещо напълно друго.

Именно реклама на нов магазин за ремонт на стъкла в дребния лондонски вестник Hackney Gazette възбуди прекомерно огромен интерес, оповестява БиБиСи. На елементарния човек, непокътнат от магията на „ Търкалящите се камъни “, известието във вестника ще му се стори напълно банално.

«Hackney Diamonds, Specialists in Glass Repair, Opening September 2023» („ Hackney Diamonds “, експерти по ремонт на стъкла, откриваме през септември 2023 г.), гласи обявата на 3-а страница на вестника.

По-нататък в рекламата обаче се приказва, че неоткритото още дружество е учредено през 1962 година (!) – годината на основаването на „ Ролинг Стоунс “. И продължава иносказателно:

„ Нашата сплотена група ви дава обещание задоволство! Ако ни кажете „ дай ми леговище “, ние ще оправим вашите разрушени прозорци! “

Феновете без труд разшифроваха препратките към някои от най-известните шлагери на групата и допуснаха, че това е старт на загадъчна промоция на 31-ия студиен албум на „ камъните “, който ще излезе през септември. В текста на рекламата има най-малко 3 намека за песни на групата: (I Can’t Get No) Satisfaction, Gimme Shelter и Shattered.

Поклонниците намират и още податки към историята, текстовете и иконографията на „ Ролинг Стоунс “. Вместо точката на буквата „ i “ в думата Diamonds е сложено логота на групата – дебели устни и изплезен език. Думата „ Диаманти “ пък е отпраща към турнето, отдадено на 60-годишния празник на „ Стоунс “, което стартира предходната година в Мадрид. Освен това за надписа Hackney Diamonds е употребен безусловно същият шрифт, както и за албума Some Girls от 1978 година

Рекламата насочва читателите към уебсайт, в който да се записват при проявен интерес, а изискванията за конфиденциалност са подписани от лейбъла на „ Ролинг Стоунс “ Universal Music Group, който се занимава с каталозите на групата.

Миналата година динозаврите означиха 60-ата годишнина от основаването на групата с европейско турне в 10 страни, в това число Англия. Ако се сбъдне рекламата, техният нов албум ще стане първи след „ A Bigger Bang “ от 2005 година и първи след гибелта на барабаниста Чарли Уотс през 2021 година, който умря на 80 година Тази година фронтменът Мик Джагър също навърши 80, Кийт Ричардс е още единствено на 79, а младокът Рони Ууд е на някакви си 76.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР