Никозия. Турският низследователски кораб Оруч Рейс“ е на път за

...
Никозия. Турският низследователски кораб Оруч Рейс“ е на път за
Коментари Харесай

Kathimerini: Турция изпраща четвърти изследователски кораб към Кипър

Никозия. Турският низследователски транспортен съд „ Оруч Рейс “ е на път за Кипър във вторник, седмица откакто министърът на външните работи на страната Мевлют Чавушоглу разгласи за такива планове на турската страна, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini
Корабът отпътува от пристанище Истанбул във вторник и явно се е насочил към пристанището на Тасучу в южна Турция, против северното крайбрежие на Кипър, където евентуално ще бъде обслужен и квалифициран, преди да стартира своята активност.
„ Оруч Рейс “ ще стане четвъртият транспортен съд, който Турция е изпратила в района, като това се преглежда като проект за обграждане на Кипър - със сондажите „ Фатих “ и „ Явуз “, настоящи край западния и източния бряг на острова, и изследователския транспортен съд " Барбарос " на юг.
В Атина формалните лица се пробват да преценяват дали посредством тези стъпки турският президент Реджеп Тайип Ердоган просто тества търпението на Гърция и Кипър или има намерение да продължи и да провокира пълномащабна рецесия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР