Никозия, София, Рига и Братислава се обявиха за кандидати на

...
Никозия, София, Рига и Братислава се обявиха за кандидати на
Коментари Харесай

Никозия, София, Рига и Братислава кандидатстват за централата на Европейския орган по труда

Никозия, София, Рига и Братислава се оповестиха за претенденти на тяхна територия да бъде ситуирана централата на Европейския орган по въпросите на трудовия пазар, заяви Съветът на Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

Тази конструкция ще има за цел да поддържа съдействието сред националните организации в битката против някои злоупотреби, благоприятстващи обществения дъмпинг, уточни Агенция Франс Прес.

Името на града лауреат ще бъде оповестено на 13 юни след гласоподаване с присъединяване на страните членки, което е планувано да бъде в Люксембург.

По данни на европейските институции близо 17 милиона европейци живеят или работят в друга страна членка на Европейски Съюз. За последните 10 години този брой е повишен двукратно.

Европейската комисия предложи през март 2018 година основаването на подобен орган. Неговата цел е да улесни подвижността на жителите в Европейски Съюз и да подсигурява, че тя следва разпоредбите, добави Агенция Франс Прес и означи, че доста страни от Западна Европа упрекват източните страни членки, че техни компании правят злоупотреби и измами.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР