Никозия. Предстоящият период ще бъде решаващ“ за Кипър, заяви говорителят

...
Никозия. Предстоящият период ще бъде решаващ“ за Кипър, заяви говорителят
Коментари Харесай

Kathimerini: Предстоящият период е решаващ за Кипър по думите на правителствения говорител

Никозия. Предстоящият интервал ще бъде „ решителен “ за Кипър, съобщи представителят на държавното управление Продромос Продрому пред кореспонденти в събота на фона на възходящите упования за нов опит за сливане на разделения остров с посредничеството на Организацията на обединените народи, цитира думите му електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .
Продрому уточни, че среща по-рано този месец на срещата сред президента на Кипър Никос Анастасиадес, водача на кипърските турци Мустафа Акънджъ и заместник-специалният консултант на генералния секретар на Организацията на обединените народи по Кипър Елизабет Спехар е положила основи за реализиране на мир, само че акцентира, че ще бъде належащо в допълнение ходатайство преди да се реализира прогрес.
„ Важно е, че двамата водачи подчертаха готовността си да продължат напъните си с Организация на обединените нации по време на срещата “, сподели Продрому.
Ще бъдат извършени спомагателни диалози със специфичния делегат на Организация на обединените нации за Кипър Джейн Хол Лют, сподели той и добави, че те биха били " решителни " и евентуално ще доведат до среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР