Никоя полиция в Европа няма да изтърпи това, което изтърпяха

...
Никоя полиция в Европа няма да изтърпи това, което изтърпяха
Коментари Харесай

Гешев пред Правната комисия: Твърденията за недосегаемост на главния прокурор са “мит“

" Никоя полиция в Европа няма да изтърпи това, което изтърпяха българските служители на реда на 2 септември ", съобщи основният прокурор Иван Гешев, представен от БГНЕС.

Думите на ръководителя на държавното обвиняване пристигнаха по време на представянето на отчета за активността на прокуратурата, след въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Крум Зарков за случаите на полицейско принуждение по време на митингите в страната.

От своя страна Иван Гешев посъветва Зарков като ученик на Сорбоната да ревизира по какъв начин са работили френските органи на реда по време на митингите във Франция, както и на тези в други европейски страни.

„ Поздравявам българските служители на реда, че съвършено опазиха български жители да не пострадат и опазиха български институции ", похвали Гешев униформените, охранявали публичния ред на митинга на 2 септември, когато се организира първото от така наречен Велики национални въстания.

„ Иначе българските жители имат право да си стачкуват, както си преценяват, без значение дали са престъпно проявени, или не са ", добави още основният прокурор.

Главният прокурор показа през днешния ден поискания от опозицията отчет за активността на прокуратурата за интервала януари-август и отговаряше на депутатски въпроси, свързани с постигнатото от държавното обвиняване за регистрираните 8 месеца.

" Не съм правил относително проучване, само че може да се окаже, че сме номер 1 по брой наказани лица в Европейския съюз ", уточни Гешев, откакто регистрира позитивните статистически данни от своя отчет. Във връзка с няколко депутатски въпроса, измежду които и подобен, обвързван с отчета на Европейската комисия по новия механизъм за съдействие, Гешев уточни: „ Виждам, че сме в предизборна обстановка. Прокуратурата и основният прокурор няма да вземат участие в този развой, ние не сме играчи на това поле ".

„ Няма проблем да вземам участие във всевъзможен тип разисквания ", уточни още Иван Гешев. „ Политическата цел е премахване на основния прокурор, това не ме тормози ", сподели още той. Гешев уточни още, че по-голямата част от обвинените по високите етажи на властта са представители на най-голямата ръководеща партия и дефинира това като разумно.Главният прокурор - Иван Гешев назова " мит " изказванията за неговата недостижимост.

Коментарът на Гешев беше в отговор на въпрос в отчета на Европейската комисия по отношение на фигурата на основния прокурор.

Според Иван Гешев у европейските ни сътрудници е било образувана превратна визия за пълномощията му, а изказванията за неговата недостижимост били агитация.

По време на чуването на основния прокурор се стигна и до случай.

От съвещанието на Правна комисия бе изведен млад мъж, с висяща на врата прескарта, който подмяташе реплики и показваше 500-еврови банкноти. „ Те са за вас ", провикна се мъжът, преди да бъде заставен да напусне залата.

По време на показване на отчета си основният прокурор Иван Гешев разгласи, че в полза на държавното обвиняване е непрекъснатия разговор и продан на информация с Народното събрание, както и с останалите управляващи, само че при прецизно съблюдаване на разделянето сред управляващите. В рамките на изявлението си Гешев се похвали с положителни резултати против битовата престъпност - кражбите са намалели с 22%, а грабежите - с 19%. Забелязва се спад и в кражбите на коли.

„ 90,7% са намелели телефонните измами за първите 5 месеца на тази година по отношение на миналата ", регистрира още Иван Гешев и добави: „ Това беше продължителен проблем, който всички смятаха за нерешим. Този проблем сега не съществува ". Главният прокурор обърна внимание още на големия размер разкрити незаконни боклуци, както на сполучливата акция против разпространяването на опиати в регионите на учебните заведения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР