Никоя от десните партии няма шансове да се яви сама

...
Никоя от десните партии няма шансове да се яви сама
Коментари Харесай

Пламен Юруков за Фрог: „Да, България” и СДС се държат като джендъри

Никоя от десните партии няма шансове да се яви сама на вота. „ Демократична България ” и ДСБ ползват лицемерна тактичност. Техни представители бяха персонални министри на господин Борисов. Опитват се да се насочат към тези гласоподаватели, които не харесват ГЕРБ. За страдание не го вършат с политики, а с персонални обиди. Това съобщи пред Фрогнюз Пламен Юруков, някогашен ръководител на Съюз на демократичните сили.
ДСБ подходиха лицемерно към Съюз на демократичните сили. Ако желаеха да бъдем дружно, през септември щяхме да подпишем съглашение. Събраха се, дефинираха си местата и по-късно ходът им беше ту напред, ту обратно. С ултралевите либерали на „ Да, България” и „ Зелените” имаме извънредно противоположни възгледи. При тях обстановката е следната: все едно да харесат едно момиче и му споделят: „ Хайде да сме заедно”. Тя отвръща: „ Аз си имам другар, в случай че искаш да вършим тройка”. Това държание не можем да приемем, ние сме по-консервативни, сподели Юруков.

В Европа има извънредно рисков съперник – национал-популистите, които би трябвало да бъдат победени на европейските избори. В този смисъл е сполучлив ходът ГЕРБ и Съюз на демократичните сили да се явят дружно на вота.

Трябва да изпратим колкото се може евродепутати, които да пазят бъдещето на обединена Европа. Това е в народен интерес, счита Юруков.

Попитан дали има желание да се връща в дейната политика, той отговори сбито: „ Не се стремя към висша държавна или партийна позиция”.

Юруков означи, че не за първи път ГЕРБ се явяват с фрагменти на други партии на евроизборите. През 2007 година в листата им бяха политици на Вътрешна македонска революционна организация и Петя Ставрева от Обединени земеделци.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР