Никоя институция не е силна, когато е сама. Прокуратурата е

...
Никоя институция не е силна, когато е сама. Прокуратурата е
Коментари Харесай

Иван Гешев: Не е честно хората, които плащат данъци, да търпят случващото се с престъпността

Никоя институция не е мощна, когато е сама. Прокуратурата е подготвена да си взаимодейства с всички останали органи в битката с престъпността. Не е почтено хора, които заплащат налозите си, да търпят протичащото се с престъпността.

 

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев в коментар на нещастието в Бургас, при която рейс с мигранти опустоши след жестока гонка патрулка и умъртви двама служители на реда.

Увеличават се мигрантският напън и закононарушенията, свързани с така наречен мигрантска рецесия, съобщи основният прокурор Иван Гешев пред публицисти. Той сподели, че не може да даде детайлности за злополуката, при която починаха двама служители на реда в Бургас. Това, по думите му, е в подготвеност на следователите, защото жертвите са от Министерството на вътрешните работи.

Той изрече съболезнования на околните на жертвите и дефинира случилото се като „ следващата покруса, станала на фона на тревожния растеж в престъпността, който се вижда от повече от година ”.

" От месеци, може би от година, се вижда обезпокоителен растеж на престъпността. Увеличават се мигрантският напън и закононарушенията, свързани с така наречен мигрантска рецесия, по този начин и наркоразпространението – в това число в сегмента разпространяване сред лица. В региона на пътнотранспортните катастрофи виждате, че през няколко месеца се случват извънредно тежки произшествия. Няма да разясня битовите закононарушения и грабежи ", сподели още основният прокурор Иван Гешев.

„ В тази тежка икономическа конюнктура не може страната да провокира спомагателни проблеми, като не си прави работата. Ние сме тук да работим за българските жители, тъй като те ни заплащат заплатите ”, безапелационен бе Гешев.

 

Главният прокурор уточни, че единствено дружно, посредством взаимоотношение, държавните институции, в границите на пълномощията си, могат да доведат до ефикасен резултат в битката с престъпността. „ Правоохранителната система е система от органи, в случай че една от тях води война с друга, несъмнено че крайният резултат, който чакат българските жители, няма да е налице “, добави той.

Главният прокурор разяснява тематиката пред медиите, преди да влезе, дружно със своя екип, на среща с представители на ЦИК във връзка изборите. Той разгласи, че е пристигнал, с цел да съобщи прокуратурата, че ще извърши тази част от работата, която е от нейна подготвеност, и „ това е битката с така наречен изборни закононарушения. Той добави, че държавното обвиняване е готово да си взаимодейства с Министерство на вътрешните работи и другите държавни органи.

Във връзка с отхвърли на вътрешния министър Иван Демерджиев на предлагането на основния прокурор да се издаде заповед за основаване на Национално междуведомствено звено сред Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС по отношение на осъществяване на избори за Народно заседание на 2 октомври 2022 година, Иван Гешев сподели, че, видно от отговора, вътрешното ведомство не е срещу да се основат общи екипи за битка с изборните нарушавания.

Източник: Българска телеграфна агенция, Нова тв

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР