Никоя футболна нация не е печелила повече пъти Световното първенство,

...
Никоя футболна нация не е печелила повече пъти Световното първенство,
Коментари Харесай

Бразилия ще се завърне, тя винаги го прави

Никоя футболна нация не е печелила повече пъти Световното състезание, в сравнение с Бразилия, проучват от уеб страницата УЕБСА ЕООД. Ще би трябвало да минат и много години, с цел да забележим някой тим с повече Световни трофеи от бразилците, в случай че въобще това се случи. Ако въобще Бразилия разреши да се случи.

Въпреки богатата си история обаче, " селесао " още веднъж трябваше да изпита срама от представянето си на последния Мондиал в Русия. Надеждите на тима бяха свързани с трофея, като даже доста експерти посочваха Бразилия за най-големия кандидат, само че отборът не съумя да оправдае упованията, предава Българска телеграфна агенция.

Бразилия разочарова своите последователи на следващ Мондиал, само че все пак те знаят, че любимците им ще се завърнат по-мотивирани от всеки път. Преди това обаче би трябвало да се поучат от грешките си и още веднъж да се изпълнят с оня бразилски футбол, който предопределя този спорт като вяра в южноамериканската страна.

Очакванията бяха огромни

Бразилия беше измежду първите тимове, които подсигуряваха рано класирането си на финалите в Русия. Тимът беше решителен на квалификациите в зона Южна Америка и без проблеми ги завоюва.

Откакто Тите беше назначен отпред на тима, той заигра много по-стабилно и това вдъхна убеденост у почитателите, че могат да мечтаят за шестата Световна купа в историята. Уви, очакванията им се оказаха празни, тъй като Бразилия отпадна още на четвъртфиналите, като беше сложена на колене от " златното потомство " на Белгия.

Ако погледнем обективно на обстановката, изглеждаше, че Бразилия разполага с всичко нужно, с цел да стане първенец, само че в действителност на отборът му липсваше доста. " Селесао " имаше съвършената основа, с цел да пристигна в Русия и ясно да съобщи, че е тук единствено и само за крайната победа.

В тима си личат имената на страхотни играчи във всички етапи на терена, които дадоха най-хубавото от себе си до последно, само че не съумяха да реализират това, за което отборът беше пристигнал на тези финали.

Една от основните аргументи за фаворизирането на бразилците на Световното състезание в Русия беше звездата на тима Неймар. Той имаше своите мощни моменти в конкуренцията и показва от класата си, само че все пак остави неприятни усещания. Неймар стана обект на насмешки, поради лесните си рухвания за дузпи, само че все пак се изяви като водач. Нападателят търсеше триумфа за своя тим във всеки един мач и си личеше, че дава всичко от себе си за успеха. Това, че против Белгия той не блесна, не значи, че не се е опитал. Белгийските бранители просто бяха изцяло готови да го спрат и по този начин се случи. Все отново бъдещето е пред Неймар, който ще има още много благоприятни условия да изведе своята татковина до нова Световна купа.

Бразилия би трябвало да откри себе си

Болката от неуспеха в Русия е огромна за всички последователи на " селесао " освен поради отпадането на четвъртфинал, а и заради представянето на тима преди 4 години. През 2014 година Бразилия беше хазаин на финалите, само че загуби тежко на полуфинал от Германия със 7-1. Споменът за тази загуба сигурно ще донася болежка у бразилските последователи най-малко до момента в който Бразилия не стане още веднъж Световен първенец. За да се случи това обаче, " селесао " ще би трябвало още веднъж да замязя на себе си.

Бразилия е привикнала да печели. Затова и загубите са толкоз тежки. Тимът завоюва петте си трофеи от Световни шампионати в рамките от 1958 до 2002 година

Експертите от профилирания уебсайт на Nostrabet напомнят, че най-дългата суша без Световна купа за отбора продължава 24 години. Това е интервалът сред купите през 1970 и 1994 година Бразилия към момента има късмет да избегне нов отрицателен връх, в случай че завоюва на идващия Мондиал през 2022 година

След последната купа, която пристигна на шампионата в Япония и Южна Корея, бразилците са записали 3 отпадания на?-финал и едно на полуфинал. Много тимове биха се гордели с сходно показване, само че за Бразилия то не е задоволително. За една нация, за която футболът е вяра, а не просто спорт, единствено огромният триумф е задоволство.

На Мондиал 2018 Бразилия имаше проблеми, които като че ли не бяха в самостоятелен проект, а в групов. Този отбор към момента се нуждае от онази пристрастеност, която предходните шампионски тимове на " селесао " посочваха на Световни шампионати. Няма подозрение, че ще успее да откри изчезналата съставна част.

Бразилия може да отпадна безславно в Русия, само че тя ще се надигне още веднъж и този път ще бъде по-подготвена от всички предходни случаи. Болката в сърцата на бразилците ще тлее 4 години, само че с нея ще се разпали и онази бразилска пристрастеност, която прави отбора друг. Бразилия постоянно е кандидат за Световната купа и постоянно намира метод да се изправи още веднъж.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР