Никоя европейска държава не може да си позволи лукса да

...
Никоя европейска държава не може да си позволи лукса да
Коментари Харесай

Ердоган: Европа да не игнорира мигрантската криза в Сирия

Никоя европейска страна не може да си разреши лукса да пренебрегва сирийската революция и филантропичната покруса, съобщи турският президент Реджеп Ердоган в понеделник след срещи с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщи DAILY SABAH.

Анкара чака осезаема поддръжка от своите съдружници за турската акция в Сирия.

" НАТО е в сериозен миг да покаже ясна взаимност със своите съдружници ", сподели той.

Критикувайки отношението на Гърция към мигрантите на нейните граници, Ердоган упрекна Атина, че се пробва да употребява обстановката, з а да обезпечи неограничени облаги.

" Ясно показах на генералния секретар, че няма да позволим тази страна да се възползва от този въпрос или Европейски Съюз за незаслужени облаги ", сподели той.
 Меркел: Ердоган да не чака схващане, в случай че взема решение проблемите си за сметка на мигрантите
Меркел: Ердоган да не чака схващане, в случай че взема решение проблемите си за сметка на мигрантите

Този метод е неприемлив и аз мощно поддържам съглашението ЕС-Турция

" Намирането на решение на тази обстановка ще изисква облекчение на натиска, който се оказва на границата ", сподели фон дер Лайен на конференция.

Тя сподели, че неотложно е належащо също по този начин да се подсигурява правото на леговище, поддръжката за Турция и Гърция и преместването на мигранти, изключително малолетни лица, на гръцки острови към континентална Европа.

Междувременно провинциалният миграционен офис в Одрин разпределя три пъти на ден на бежанци, до момента в който медицинският личен състав се пробва да лекува тези, които са били наранени от сълзотворен газ, хвърлен от гръцката страна.

В отговор на неналичието на филантропична и финансова помощ за бежанци от интернационалната общественост, Ердоган предизвести европейските страни , че Турция не може да се оправи с нова миграционна вълна и ще би трябвало да отвори границите си при положение на различен приток.
 Ердоган лукаво зове Гърция да отвори портите за мигрантите към Западна Европа
Ердоган лукаво зове Гърция да отвори портите за мигрантите към Западна Европа

" Освободете се от това задължение "

Канцлерът на Германия Ангела Меркел , призна, че Турция има " огромна тежест " с признатите мигранти , само че добави, че Анкара " не може да чака схващане, в случай че се пробва да позволява проблемите си на гърба на бежанците , които бедстват на турско-гръцката граница ".

" Този метод е неприемлив и аз мощно поддържам съглашението ЕС-Турция да навлезе в нова фаза ", което ще бъде разисквано на срещата в Брюксел, разяснява тя, представена от АП.

Според Меркел срещата довечера сред представителите на Европейски Съюз и Ердоган е доста значима.

В неделя турският президент прикани Гърция да " отвори границите " за бежанците.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис прикани Турция за деескалация на напрежението по границата с Гърция с връщане на десетките хиляди мигранти, които се надяват да влязат в Европа.

Понастоящем към 116 000 бежанци и мигранти живеят в Гърция, сочат данни на Американската организация за бежанците.

Сред тях са почти 5500 непридружени малолетни , съгласно Гръцкия народен център за обществена взаимност (EKKA). Много от тях живеят в извънредно нехигиенични условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР