Никоя друга държава няма да може да закупи лекарството, което

...
Никоя друга държава няма да може да закупи лекарството, което
Коментари Харесай

САЩ изкупиха лекарство срещу COVID-19


Никоя друга страна няма да може да закупи лекарството, което може да помогне за лекуване от COVID-19, най-малко през идващите три месеца, написа в. „ Гардиън ”, съобщи БГНЕС.

Съединени американски щати закупиха съвсем цялото количество от „ Ремдезивир ” за идващите три месеца, а то е едно от двете медикаменти, потвърдено, че работят против ковид без да оставят опция за закупуването му от Англия, Европа и останалия свят.
Експертите са обезпокоени както от едностранните дейности на Съединени американски щати, по този начин и от по-широките последствия, да вземем за пример при положение на съществуване на ваксина. Администрацията на Доналд Тръмп към този момент сподели, че е подготвена да надмогне всички други страни, с цел да обезпечи медицинските доставки, от които се нуждаят Съединени американски щати.
„ Те имат достъп до по-голямата част от доставката на това лекарство, тъй че за Европа няма нищо “, съобщи доктор Андрю Хил, старши теоретичен помощник в университета в Ливърпул.
„ Ремдезивир ” е първото лекарство, утвърдено от лицензиращите управляващи в Съединени американски щати за лекуване на ковид. То се създава фармацевтичната компания „ Gilead ” и е потвърдено, че оказва помощ на хората да се възстановят по-бързо от заболяването. Първите 140 000 дози, бяха доставени за клинични тествания по целия свят, само че към този момент са свършили. Администрацията на Тръмп е закупила над 500 000 дози, което е цялото произвеждане на „ Gilead ” за юли и 90% от производството на компанията за август и септември.
„ Президентът Тръмп направи невероятна договорка, с цел да подсигурява на американците достъп до първата позволена терапия за COVID-19 “, съобщи американският секретар по въпросите на опазването на здравето и човешките запаси Алекс Азар. „ Доколкото е допустимо, ние желаеме да подсигуряваме, че всеки американски пациент, който се нуждае от „ Ремдезивир ” ще може да го получи. Администрацията на Тръмп прави всичко допустимо, с цел да научи повече за животоспасяващите лечения за ковид и да обезпечи достъп до тях за американския народ ”, добави Азар.
Лекарството, което е изобретено за лекуване на Ебола е патентовано от „ Gilead ”, което значи, че никоя друга компания в развитите страни не може да го създава. Цената на курс за лекуване е към 3200 $, съгласно изказването на американското държавно управление.
Сделката беше оповестена, откакто стана ясно, че пандемията в Съединени американски щати е отвън надзор. Антъни Фаучи – водещият специалист по публично здраве в страната и шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, съобщи публично, че Съединени американски щати вървят обратно в битката с пандемията. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР