Никой вече не си спомня производствените проблеми на Tesla с

...
Никой вече не си спомня производствените проблеми на Tesla с
Коментари Харесай

Серийното производство на Tesla Model Y с три реда седалки започва през 2020 година

Никой към този момент не си спомня индустриалните проблеми на Tesla с Model 3. През предишното тримесечие компанията осъществя солидна облага и в към сегашен ден създава по 7000 електрическия автомобил Model 3 седмично. Преди няколко часа Business Insider разгласява изтекла вътрешна информация за проектите на Tesla по отношение на производството на компактния кросоувър Model Y, който още не е публично показан.

Според документите, оповестени от Business Insider, Tesla има намерение да стартира тестовото произвеждане на Model Y във фабриката Gigafactory 1 в Невада. Това би трябвало да стане на 1 юни 2020 година, а към края на 2020 година Илън Мъск възнамерява да създава до 7000 електрическия автомобил Model Y в седмица. Тоест, до края на 2020 година Tesla възнамерява да създава същите бройки Model Y, каквито са в този момент размерите на Model 3.

Освен това, тази информация удостовери предходните клюки, че Model Y ще бъде вторият електрически автомобил, който Мъск ще създава в новия цех Gigafactory 3 в Шанхай. По-конкретно,  производството на Model Y в Китай е планувано да стартира през месец октомври 2020 година и към месец февруари 2021 година да нарасне до 5000 електрическия автомобил седмично.

Това приключване удостоверява, че Tesla Model Y ще употребява платформата на Model 3, с минимални промени за по-опростено и по-евтино произвеждане. Преди време Мъск сподели, че в Model Y, няма да се употребява обичайния 12 V акумулаторен блок По този метод електрическата скица ще се опрости и дължината на употребяваните проводници значително ще се понижи.

Друг забавен миг в тези документи е, че се удостоверяват трите реда седалки. Всъщност, това е най-голямата смяна спрямо Model 3. Очаква се слагането на вратите Falcon Wing, които са една от неповторимите черти на старшия Model X. Но тази информация към този момент не е доказана.

Представителите на Tesla потвърдиха достоверността на оповестените документи, само че обявиха, че тази документи е към този момент остаряла.

Да си напомним, че още през месец октомври 2018 година, по време на бизнес среща с вложителите, Мъск разгласи, че дефинитивно е утвърдил финалния дизайн на кросоувъра Tesla Model Y.

Очаква се презентацията на Tesla Model Y да се състои през месец март 2019 година и сигурно ще стартираме по-често да чуваме за този електрически автомобил.

И още, да напомним, че Tesla приготвя и всеобщото произвеждане на нов Roadster, електрическия товарен автомобил Semi и електрическия пикап Tesla Pickup, който Мъск даде обещание да стартира да създава незабавно след Model Y.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР