Никой в ​​Пентагона не може да проумее защо американските данъкоплатци

...
Никой в ​​Пентагона не може да проумее защо американските данъкоплатци
Коментари Харесай

Защо Пентагонът си купи автомобили Daciа и построи път за $3 милиона в Румъния?

Никой в ​​Пентагона не може да проумее за какво американските данъкоплатци купуват Dacia Sandero Stepway 2 за румънското министерство на защитата. Това явно е едно от тези неща, които съдружниците вършат, с цел да изгладят връзките си.

Това е мистерия, тъй като Dacia не е изтребител, ракетна система или танк. Това е дребен хечбек, описван от някои автомобилни експерти като " дребен и радостен ", написа Bloomberg.

Вече някогашният американски министър на защитата Джим Матис, който напусна поста си с настъпването на новата година, утвърди военноморските сили на Съединени американски щати да похарчат 2.9 млн. $ от фонд за " изключителни разноски ", с цел да платят на локални компании за построяването на път към американска база в Румъния.

Мястото е стратегически значимо, защото там се намира най-голямата база за противоракетна защита на Съединени американски щати в Европа. Междувременно Матис заплати и сметката за новите коли на Dacia.

 Румъния купува първата Противовъздушна отбрана система
Румъния купува американско оръжие за близо $4 милиарда

Страната оборудва армията си с най-модерно въоръжение

``Международни отношения``

" Смятам, че заплащането ще избегне вредата за интернационалните връзки сред Съединени американски щати и Румъния, както и неподходящото публично мнение ", написа Матис през октомври, с цел да осведоми американските депутати, че необявените до момента разноски ще бъдат направени на 19 ноември.

Бившият инспектор на Пентагона Майк МакКорд счита, че е " извънредно, без значение от източника на финансиране, да използваме средствата на Съединени американски щати за закупуване на транспортно средство за страната хазаин на територията на страната хазаин, за разлика от по-разбираемия случай, в който можем да купим средство за поддръжка на съдружен сътрудник в спектакъл на интервенции като Афганистан ".

Плащането към Министерството на защитата на Румъния покрива и разноски, които американското командване на военноморските сили в Европа неправилно регистрира през 2016 и 2017 година, без да има компетенции за това. Плащането е спряно преди прехвърлянето на тези средства.

Плащането към Румъния е освен това от неточност при закръглянето на министерството, което дава отговор за преобладаващата част от бюджета за националната сигурност от 716 милиарда $, който Конгресът утвърди за тази финансова година.

То демонстрира елементарните дребни стъпки, които Матис от време на време подхваща за подсилване на връзките със съдружниците, в този случай член на НАТО, който е хазаин на основна американска оръжейна система .

В писмото си до президента Доналд Тръмп, с което подава оставка, Матис твърди, че президентът подценява тези връзки. Той написа, че " силата ни като страна е неразривно обвързвана със силата на нашата неповторима и всеобхватна система от съюзи и партньорства ".

Ограждащ път

 Базата в Девеселу
Източник:

Базата в Девеселу

2.9-те млн. $ са предопределени основно за планиране и създаване на 12.4-километров път, ограждащ военната база Девеселу в Южна Румъния. В нея са ситуирани спомагателен личен състав на военноморските сили на Съединени американски щати и румънски военни. Там се намира и системата за противоракетна защита на Съединени американски щати Aegis Ashore, предопределена да прихване ирански ракети, евентуално изстреляни към Европа.

Според американското военноморско командване в Европа " ограждащият път ще помогне на румънските сили да обезпечат по-добра външна сигурност " въз основата.

За да получат дължимите суми, румънските строителни компании, които извършват плана, към този момент са подхванали правни дейности по отношение на румънското министерство на защитата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР